VENTADA

Sabadell comença a reparar els efectes de la ventada de 2014

L’Ajuntament ha iniciat actuacions de jardineria per resoldre els problemes generats pel temporal en el nucli urbà | S’hi ha destinat 380.000 euros per a replantar 850 arbres

per Albert Segura, Sabadell | 26 de gener de 2016 a les 17:00 |
Imatge de l'estat actual del bosc de Can Deu. | Norma Vidal
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat les tasques per solucionar les greus afectacions que la ventada de desembre de 2014 va provocar a la ciutat. El consistori hi ha destinat 380.000 euros que serviran per a replantar els arbres caiguts pels forts cops de vent, que van originar diverses afectacions materials en tot el municipi.
 

La nova actuació que es durà a terme a partir d’ara costarà 165.437,40 euros i anirà a càrrec de l’empresa TALHER, SA, durarà dos mesos i consistirà en tasques de jardineria. Concretament es retiraran 120 arbres que presenten problemes d’estabilitat i s’esporgaran uns 200 exemplars més, s’extrauran algunes soques mortes i es plantaran 300 arbres nous, a part de petites actuacions d'obra civil, com l'arranjament d'escocells i d'algun paviment adjacent, així com extensions puntuals en la xarxa de reg.
 

Les actuacions es duran a terme als districtes més afectats, concretament al parc de la Romeua, el parc del Nord, el bosc de la Concòrdia, l’avinguda de Francesc Trabal, la plaça del Taulí, el parc d’Odessa, la plaça de la Llibertat, la plaça d’Olímpia i al voltant del Poliesportiu Olímpia. En els propers dies s’iniciaran les obres per substituir els arbres de vials públics afectats també per la ventada, una actuació que durarà dos mesos i que té un pressupost de 212.459,68 euros encarregada a AMBIENTALIA WORLD SL.
 
La iniciativa permetrà plantar arbres en escocells que actualment estan buits i substituir exemplars afectats per la ventada o que presenten problemes de seguretat o salubritat i en el seu lloc col·locar-hi espècies més idònies. En total es plantaran 554 nous arbres als carrers de Sabadell.
 

Tasques de neteja del bosc de Castellarnau. Foto: Juanma Peláez


 
On es faran les obres?
 
Les obres s'iniciaran al carrer del Vallespir, al carrer de Nàpols i al passatge de l’Alguer i continuaran al carrer del Nord, carrer de l’Argentera, carrer d’Agustina d’Aragó, carrer del Quebec, carrer de Tenerife, carretera de Terrassa, carrer de les Antilles, carrer del Canadà, carrer de Font i Sagué, carrer de Concha Espina, carrer de Vallirana, carrer de la Vall d’Àneu, carrer de Vallirana, carrer de Vallmanya, plaça de Josep Rosell, carrer de Josep Comas, carretera de Molins de Rei, avinguda de la Concòrdia, ronda d’Europa, carrer de Latorre, carrer de Vidal, Rambla, avinguda de Barberà, carrer de les Tres Creus i ronda de Ponent.
 
“Aquesta és una actuació de gran abast ciutadà, que permetrà arreglar els desperfectes ocasionats per la ventada, però, a més, aprofitem l’actuació per endreçar i millorar diferents espais enjardinats”, assenyala el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.
 
El temporal que va afectar el Vallès el 9 desembre del 2014 no provocà cap desgràcia personal a Sabadell, però va tenir greus afectacions tant al rodal com a diferents punts del nucli urbà. 

 

Participació