CCOO alerta sobre la situació de la secundària a Barberà

El sindicat denuncia la manca de planificació d’Ensenyament | Lamenta la baixa inversió feta als equipaments educatius

Institut Can Planas, a Barberà
Institut Can Planas, a Barberà | XTEC
Redacció
26 de gener del 2016
 
El sindicat CCOO denuncia la manca de planificació que asseguren que té el Departament d’Ensenyament a la comarca, en concret al municipi de Barberà del Vallès. El col·lectiu lamenta la política d’inversions en equipaments educatius a la localitat, que obligaran a encabir una línia de secundària en una escola.
 
Segons detalla el sindicat en un comunicat, el curs vinent s’obrirà una secció de l’institut Can Planas a l’escola Elisa Badi donat que no es poden encabir els grups de 1r d’ESO que hi haurà a la població.
 
“Es tractaria de compartir el mateix edifici i els espais amb tots els problemes organitzatius que això comporta, fet d’esquenes a la comunitat educativa, tal i com va quedar evidenciat al darrer Consell Escolar Municipal”, assenyalen en un comunicat. D’aquesta manera posen de manifest la necessària reforma a Can Planas, fet pel qual treballaran colze a colze amb l’Ajuntament i les direccions dels centres afectats.

“Sembla ser que la mesura no té caràcter provisional sinó definitiu, la intenció del Departament és anar ampliant els grups de la nova secció fins a 4t d’ESO”, afegeixen. D’aquesta manera, apunten que el claustre de l’INS Can Planas i, per extensió, els ciutadans i ciutadanes de Barberà, “hauran passat de la promesa de la reforma integral i necessària de l’institut i de la possibilitat necessària de construir un tercer institut a la població a haver d’atendre l’alumnat en una secció, cosa que suposa treballar en itinerància i per àmbits sense que quedi garantida una secundària de qualitat al municipi”.