La PAHC ocupa un solar de Caixabank a Gràcia

El volen convertir en un hort social per a les famílies de la plataforma | Es troba ben a prop de l'edifici de la Sareb ocupat ara fa dos anys

Membres de la PAHC ocupant el solar de Gràcia.
Membres de la PAHC ocupant el solar de Gràcia. | PAH
Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:11h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell han ocupat aquest diumenge un solar situat a la plaça del Treball, al barri de Gràcia, amb l'objectiu de convertir-lo en un hort social. Es tracta d'un espai que correspon a una filial de Caixabank i que es troba molt a prop de l'edifici propietat de la Sareb que el col·lectiu va ocupar fa un parell d'anys.

L'objectiu és deixar la gestió de l'espai a les mans dels membres dels edificis ocupats per la PAHC, així com per altres veïns del barri que hi vulguin participar, informa el col·lectiu en un comunicat. "Avui recuperem l’ús social d’aquest solar a mercè de l’especulació financera i immobiliària per convertir-lo en un hort urbà comunitari autogestionat per famílies de la PAHC i del barri", assenyalen.

"Posem en marxa una nova alternativa real al seu model de producció, distribució i consum, per poder satisfer les nostres necessitats productives i alimentàries des d’una perspectiva col·lectiva de foment de l’agricultura ecològica, d’aprenentatge mutu, d’intercanvi d’experiències i d’ampliació del teixit associatiu de Gràcia creant un nou espai de trobada i de relacions intergeneracionals que segueixin donant vida a la nostra ciutat", afegeix el col·lectiu.