Dues vallesanes convertiran la CUP en el grup amb més presència femenina

Mireia Vehí, de Sabadell, i Pilar Castillejo, de Ripollet, noves diputades | Amb l'aranesa Mireia Boya hi haurà sis dones i quatre homes

Pilar Castillejo i Mireia Vehí, al costat de Joan Manel Busqueta
Pilar Castillejo i Mireia Vehí, al costat de Joan Manel Busqueta | Isaac Meler
Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat el 12 de gener a les 0:26h
La incorporació de dues vallesanes, Mireia Vehí i Pilar Castillejo, convertirà la CUP amb el grup parlamentari amb més presència femenina ja que sis dels deu diputats seran dones. Vehí, militant de la Crida per Sabadell, i Castillejo, primera tinenta d’alcalde de Ripollet, van concórrer com a números 8 i 10, respectivament, a les llistes de la CUP el passat 27-S. La incorporació de Vehí –juntament amb la de Joan Garriga "Nana"- es va fer pública el diumenge passat mentre que la de Castillejo encara no és oficial malgrat que avui mateix ho ha donat per fet en una piulada. La renovació del grup parlamentari es completa amb l'aranesa Mireia Boya que substitueix el també dimissionari Ramon Usall.

Mireia Vehí, una sociòloga especialitzada en violència masclista

Mireia Vehí (1985) viu a Sabadell. Instal·lada a la capital vallesana des de fa prop d’un any, s’ha integrat a la vida política de la ciutat a través de la formació Crida per Sabadell, força que actualment governa al municipi juntament amb ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell.

Vehí és sociòloga i s’ha especialitzat en aspectes de gènere. Amb la seva integració a la Crida, participa activament a través del grup de debat de Sobirania Reproductiva, aportant els seus coneixements vinculats amb la desigualtat de gènere.

Paral·lelament, és mlitant feminista part activa de moviments en defensa dels drets dels immigrants, entre els quals l’impulsor del tancament dels Centres d’Internaments d’Estrangers (CIE).

Pilar Castillo, estratègia a la "trinxera" municipalista

Pilar Castillejo (1969) és actualment primera tinenta d’alcalde a l’Ajuntament de Ripollet, mà dreta de l’alcalde de Compromís per Ripollet (COP), José M. Osuna. Llicenciada en Ciències Físiques, Castillejo ha estat diversos mandats com a regidora al consistori vallesà, on ha treballat a l’oposició del govern liderat pel socialista Juan Parralejo fins aquest mes de maig.

La regidora vallesana considera que la seva elecció com a candidata és un reconeixement a la feina feta des de Ripollet. Des de la transició, la formació local han mostrat la seva resistència al model polític definit als anys 70, segons apunten fonts de la CUP.

Castillejo va prendre possessió de l’acta de regidora l’any 2012, agafant el relleu del regidor del COP Eduardo Giménez. Anteriorment, també va ser regidora a l’ajuntament vallesà entre els anys 1999 i 2007.