El BBVA es compromet amb la PAHC a cedir pisos buits a Sabadell

També han pactat un servei d’atenció a les oficines per atendre persones que busquen un lloguer social | Es reuniran d'aqui a una setmana per encarar els acords presos

Membres de la PAHC després de la reunió a l'Ajuntament
Membres de la PAHC després de la reunió a l'Ajuntament | PAHC
Albert Segura
11 de gener del 2016
Actualitzat el 18 de gener a les 11:50h
El BBVA i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell han acordat la cessió de pisos buits al parc d’habitatge social de l’Ajuntament. La cessió s’ha comunicat en una reunió que s’ha celebrat aquest matí al consistori, en què hi han participat representants de les dues bandes i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant.
 
La reunió s’ha fet amb una sèrie de peticions de la PAHC sobre la taula, que passaven per la petició perquè s’aturin els desallotjaments, fer lloguer social per a la gent que ocupa i es troba en situació d’inestabilitat, i que se cedeixin al parc social públic. “El BBVA s’ha compromès a començar a construir un protocol de cessió d’habitatges en desús a l’Ajuntament, que es pactarà properament en terminis i manera”, ha explicat Júlia Valencia, membre de la PAHC.
 
D’altra banda, el BBVA no s’ha compromès a aturar els desallotjaments perquè assegura que no s’estan efectuant a la ciutat, però si que ha afirmat que atendrà les persones que actualment ocupen pisos del BBVA i que busquen un lloguer social. En el termini d’un mes les tres parts es tornaran a reunir per acabar d’ultimar els detalls dels compromisos.