Esteban Gesa acusa CDC de protegir Pujol amb el nomenament de Puigdemont

Considera que l'acord estava pactat d'entrada i ho qualifica de "pantomima" | Fa una crida a la unió de les forces constitucionalistes

Artur Mas i Carles Puidemont, conversen després de la intervenció del candidat
Artur Mas i Carles Puidemont, conversen després de la intervenció del candidat | José Manuel Gutiérrez
NacióSabadell
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:31h
El regidor del PP a l'Ajuntament de Sabadell, Esteban Gesa, creu que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través de Junts pel Sí busca "protegir" Jordi Pujol amb la investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. Així ho manifesta en un comunicat l'únic regidor popular al consistori vallesà, on qualifica de "pantomima" el procés de negociacions que Junts pel Sí i la CUP han protagonitzat en els darrers mesos.

Gesa considera que s'ha enganyat la ciutadania i creu que tot estava pactat des del principi: "La renúncia de Mas suposa, en aquesta partida d'escacs del procés sobiranista, el sacrifici de la Reina per protegir al Rei, que no és altre que el Sr. Pujol", assegura.
 
L'acord entre les dues forces és, segons el regidor, "un disbarat i una burla a la democràcia", i assegura que no és el president que s'havia escollit a les urnes: "Al final els catalans tindrem un president que no ha estat votat pel poble com a tal i que ha demostrat el seu extremisme i odi a Espanya i als que no pensen com ell amb declaracions com les que va fer en un míting anunciant que els invasors seran expulsats de Catalunya", ha reiterat Gesa, passant per alt les explicacions que el propi Puigdemont va donar en seu parlamentària.

El regidor conclou assegurant que "el full de ruta del secessionisme és il·legal, un desafiament a l'Estat de Dret, a la sobirania del poble espanyol i al sentit comú", fet pel qual considera "més necessari que mai" un pacte dels partits constitucionalistes.