L'escola Enric Casassas reinventa el seu pati

L’AMPA ha impulsat una renovació integral que ha suposat pintar les parets i dibuixar jocs al terra | Els treballs s’han fet aquest dissabte amb l’objectiu de donar vida a l’espai d’esbarjo dels menuts

Paret frontal amb el dibuix de Werens
Paret frontal amb el dibuix de Werens | Juanma Peláez
NacióSabadell
10 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:19h
Els nens i nenes de l’escola Enric Casassas es trobaran amb una gran sorpresa aquest dilluns quan tornin a les aules després de les vacances de Nadal. Un grup de voluntaris de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) i alguns alumnes del centre han participat aquest dissabte en els treballs de remodelació del patí, que han dotat de color i vida.
 
Es tracta d’una proposta feta amb el consens dels alumnes, que van fer una “carta als Ries” de com volien que fos el pati de l’escola, i que una comissió de l’AMPA va analitzar per escollir algunes de les propostes més interessants. De tot plegat en va sortir un grapat d’idees que aquest cap de setmana s’han materialitzat, i que han suposat pintar espais com les parets o algunes zones del terra per incloure-hi jocs i també la instal·lació d’alguns elements nous.
 

Pares i nens pintant el pati de l'escola. Foto: Juanma Peláez


 
D’aquesta manera, les parets compten ara amb una pintada de l’artista sabadellenc Werens, que es va oferir per pintar un grafitti amb pintura natural, inspirant-se en les propostes que els petits van fer a les aules. En una altra de les parets, els pares i mares hi han pintat l’expressió “Juguem Plegats”, amb la finalitat de fomentar el joc en grup.
 
L’espai també ha incorporat elements com uns bancs de colors o pneumàtics, també de colors, que s’han integrat com elements fixos de joc, entre d’altres. Amb tot, els nens es trobaran amb un pati renovat, que els farà més complicat voler tornar a l’aula després de l’hora d’esbarjo.
 

Panoràmica dels treballs fets al pati de l'escola Enric Casassas. Foto: Juanma Peláez