En Lluquet i en Rovelló rebran els Reis Mags a Sabadell

Aquest any es repartiran 6 tones de caramels | S’hi incorporen més entitats convertint-la en la cavalcada amb més participació dels darrers anys

Els Reis Mags recorreran la ciutat de nord a sud
Els Reis Mags recorreran la ciutat de nord a sud | Juanma Peláez
Redacció
31 de desembre del 2016
Actualitzat el 04 de gener del 2016 a les 23:54h
Els Reis Mags d’Orient arribaran puntualment dimarts vinent per la tarda, però en aquesta ocasió els rebran uns personatges molt especials. En Lluquet i en Rovelló acompanyaran l’alcalde, Juli Fernàndez, en l’arribada de Ses Majestats al barri de Can Deu.
 
L’any 2016 es commemora el centenari de la publicació de l’obra Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, fet que serà present a la Cavalcada, ja que en Lluquet i en Rovelló acompanyaran l’alcalde en l’acte de recepció dels Reis d’Orient que tindrà lloc a les 17.30 hores al carrer de les Palmeres. Durant l’acte, previ a la desfilada, es lliurarà als reis les claus de la ciutat.
 
La Cavalcada tindrà un increment de participants en comparació amb altres anys, tant en nombre de persones com d’entitats que hi col·laboren. Hi desfilaran més de 500 persones, entre figurants, actors i percussionistes, provinents de 20 entitats que s’han sumat a la Cavalcada d’aquest any, cosa que permetrà, també, incorporar algunes novetats.
 



Aquest any es farà el recorregut per l’eix central de la ciutat de nord a sud, amb sortida a les 6 de la tarda des del carrer de les Palmeres, a Can Deu i arribada, prevista per les 21.00 hores, a la plaça de la Nova Creu.
 
Com ja és característic a la nostra ciutat, l’estructura de la Cavalcada respon a un model clàssic amb parts ben diferenciades de forma senzilla. Així, després del pas de les colles de tabals que van avisant de l’inici de la cavalcada, les comparses de l’Estel i els carters reials anuncien l’arribada dels tres reis d’Orient, acompanyats cada un del seu seguici. Tancarà la cavalcada, com és tradició, la comitiva de carboners.
 
Cada rei portarà un seguici format per un grup d'encapçalament amb tres patges a cavall, torxers i portadors d’estendards i, tot seguit, vindran les tres carrosses: la primera portarà el rei i els seus patges. A la segona hi anirà el seguici que prepara els regals i a la tercera es transportaran els regals ja embolicats juntament amb els caramels que es llançaran durant la cavalcada.
 
La incorporació de noves entitats permet enguany afegir nous elements a la desfilada. Així, es podrà comptar amb més dansaires a la comparsa de l’Estel, gràcies a l’augment d’entitats de dansa, i els carters reials aniran amb bicicleta. Destaca també el fet que el seguici de carboners estarà format per patinadors i patinadores, que escenificaran la coreografia que tanca la cavalcada. Un altre element a assenyalar és la incorporació d’astròlogues a la comparsa de l’Estel, on fins ara només hi havia astròlegs.
 
En total, es llançaran unes 6 tones de caramels, aproximadament durant tot el recorregut, que han estat cedits per diferents empreses de la ciutat i que són aptes per a celíacs.