El projecte per adequar el Vapor Cusidó serà una realitat en dos anys

Inclou un hort, una zona ajardinada i un espai de jocs

per Norma Vidal , Sabadell, 8 d'abril de 2015 a les 15:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del col·lectiu Llamps i Trons treballant al solar del Vapor Cusidó. Foto: Coordinadora Llamps i Trons


El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta per convertir la parcel·la de l'antic Vapor Cusidó ubicat al barri de la Creu Alta en un espai ciutadà. El projecte de l'Associació de Veïns de la Creu Alta i la Coordinadora Jove Llamps i Trons serà una realitat en un termini màxim de dos anys tot i que es produeixi un canvi de govern. Es tracta d'una actuació amb un pressupost de 500.000 euros que preveu ubicar en aquest solar un hort urbà, una zona de jocs esportius i infantils i una àrea ajardinada destinada al lleure.


La moció va arribat al Ple de la mà del PSC, CiU, Entesa per Sabadell i EUiA i va tirar endavant després que totes les formacions valoressin que aquest és el resultat d'un “procés participatiu” que es va impulsar fa un any i on els veïns d'aquest barri van poder dir la seva.

S'aprova el carrer de la República


El Ple d'aquest mes d'abril també ha servit per tornar a obrir el debat sobre la conversió del carrer d'Alfons XIII en la República. L'Entesa per Sabadell, EUiA i ICV van proposar una moció amb aquest objectiu, tot recordant que el mes de juliol de 2014 ja va prosperar un text en aquesta direcció. La portaveu d'Entesa per Sabadell, Virgínia Dominguez va demanar que es desdramatitzi la petició: “El debat no es basa en si és perjudica a més o menys adreces, a més o menys veïns, sinó si volem dedicar un espai a la República a la nostra ciutat o al monarca Alfons XIII, un rei conspirador”, va assenyalar. 

Des de l'entitat Sabadell per la República, els seus portaveus van indicar que es tracta d'una mesura que s'ha d'impulsar “per dignitat democràtica”. Així mateix consideren que és inacceptable que la ciutat tingui una via dedicada a aquest monarca.

Finalment la proposta va prosperar amb els vots a favor del PSC, l'Entesa, ICV i EUiA i l'oposició del PP i CiU. 

 

Participació