Les ex Macedònia salten a l’edat adulta rebatejades com a Gel

El seu primer senzill es titula Mystic Love i és en anglès | Els nous treballs del grup els produeixen els sabadellencs Ten Productions

Albert Segura
04 de gener del 2016
Les components de Gel, Aida Llop, Claudia Raventós, Èlia Macià i Berta Gilbert
Les components de Gel, Aida Llop, Claudia Raventós, Èlia Macià i Berta Gilbert | Música Global

Les components de Gel, Aida Llop, Claudia Raventós, Èlia Macià i Berta Gilbert. Foto: Música Global


Aquestes Festes de Nadal, NacióSabadell us ofereix la possibilitat de mirar enrere a aquest any 2015 que deixem, i us apropa algun dels temes i entrevistes més destacades dels darrers mesos. Avui recuperem l'entrevista amb el grup Macedònia, que aquest any ha tret nou disc.

El grup sempre s’ha composat per nenes que un cop han arribat a certa edat han passat el relleu a un altre grup que lidera el pop infantil del país. Fins l’any 2012 la sabadellenca Berta Gibert, Èlia Macià, Clàudia Raventós i la castellarenca Aida Llop van formar part d’aquell grup, però van decidir que tot i sortir del projecte no volien deixar enrere la música que les havia unit. I tenien molt clar que volien seguir així, unides. Ara tenen entre 19 i 22 anys.
 
“Veníem de cantar des dels 11 anys amb Macedònia, de fet nosaltres ens vam conèixer amb les hores de concerts i assajos, i volíem seguir cantant plegades”, explica Clàudia Raventós. Amb aquest objectiu van picar la porta dels germans Toni i Xasqui Ten, de Ten Productions, i els van presentar un tema que havien fet elles mateixes. “No composem, som intèrprets, però els va agradar i vam fer un primer tema en català”, explica Raventós. A les ràdios, però, no els va agradar tant, i els el van retornar perquè deien que els sonava massa a Macedònia.
 
Va ser llavors quan van decidir fer un canvi d’estil, i després de més de dos anys treballant-hi van aconseguir enregistrar el primer senzill, “Mystic Love”. S’ho prenen, això si, com un hobby, perquè cada una ha tirat pel seu cantó, l’Aida estudiant a l’Institut del Teatre, la Berta Magisteri, l’Èlia Publicitat i Relacions Públiques i la Clàudia fent de model.
 
“De fet Macedònia sempre ens ho havíem pres com si fos una extraescolar, hi ha nens que juguen a futbol o a bàsquet, que entre setmana entrenen i al cap de setmana juguen, i nosaltres igual, entre setmana assajàvem i al cap de setmana actuàvem”, explica la Clàudia.
 
Una “Girl Band”
 
La Berta Gibert posa de manifest el fet que no són una “Boy Band”, és a dir, un grup de música format per nois. Aquest fet, que és una evidència, marca una diferència en allò que esperen d’elles: “La manera com et veuen es diferent, a vegades sembla que per ser noia et demanin que siguis una Hannah Montana, que canviï i siguis una Miley Cyrus, i no som així”, assegura.
 
L’elecció de nom va ser pràcticament una casualitat. Després de rebuscar entre noms i noms i que als productors no els encaixés cap ni un, el nom va sortir de la manera més absurda. “Estàvem fent un refresc i pensant en una cosa que poguéssim trobar tant a l’hivern com a l’estiu vam veure que el gel era l’element comú... i no té res a veure amb la paraula en anglès ‘girl’!”, diu fent broma.
 
“Mystic Love” és el seu primer tema, amb la idea d’anar-ne traient un cada dos mesos acompanyat del seu corresponent videoclip.