Sabadell posarà en marxa un nou projecte d'intervenció socioeducatiu al nord

Es tracta d’un sistema per lluitar contra el fracàs escolar i afavorir la cohesió social

Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:54h
L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que posarà en funcionament un projecte d’intervenció socioeducatiu integral als barris del Nord adreçat als menors d’edat. L’objectiu és millorar les oportunitats en matèria de lleure, educació, formació i inserció ocupacional de la població d’entre 3 i 18 anys.
 
El projecte replanteja les accions de dinamització que ja es duien a terme a la Biblioteca del Nord, equipament que és el principal servei cultural del Districte Tercer i on hi ha un ampli marge de millora en l’àmbit socioeducatiu. Per a la posada en marxa del projecte, l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració, que tindrà una durada fins a finals del 2016.
 
Mitjançant aquest acord, CaixaBank a través de l ́Obra Social “la Caixa” farà una aportació econòmica de 30.000 euros, fet que permetrà posar en marxa el nou servei durant aquest 2016 per apropar-se al model de “centre obert”. Els seus principals objectius seran millorar la cohesió social i reduir l’absentisme i abandonament escolar. Per avançar en aquests objectius la intervenció acompanyarà infants i adolescents de 3 a 18 anys en aspectes clau del seu desenvolupament, com són la intel·ligència emocional, les competències socials, les capacitats educatives, la orientació laboral i el treball amb famílies.
 
“Aquest és un projecte que ajuda la ciutat a avançar en aquestes línies, tot posant l’accent en la lluita contra el fracàs escolar i la millora de la convivència i la cohesió social”, assenyala el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez. Les accions es desenvoluparan a l’entorn de la Biblioteca del Nord, des d’on ja s’havien posat en marxa algunes activitats de dinamització en la mateixa direcció, adreçades a la població de menors d’edat.