El 4 de gener, nous descomptes als peatges de la comarca

Al tram de la C-16 entre la ciutat egarenca i Sant Cugat s’aplicarà a més el sistema de peatge tancat tots els dies de la setmana, amb reduccions de fins al 70% segons el recorregut

per La Torre, 27 de desembre de 2015 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

#novullpagar a les Fonts Foto: J.M.OllerEl Departament de Territori i Sostenibilitat aplicarà a partir del 4 de gener els descomptes en els peatges a la C-16 al tram Terrassa-Manresa, que en alguns recorreguts arriben a la gratuïtat, i al tram Terrassa-Sant Cugat, amb rebaixes de fins al 70%, amb l’objectiu d’optimitzar aquesta infraestructura i facilitar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona.
 
En el cas del tram Terrassa Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte serà del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages. Mentrestant, en el tram Terrassa-Sant Cugat s’aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70%.
 
La modificació de la concessió de la C-16 aprovada pel Govern el juliol passat permet ara la implantació d’aquest nou sistema de descomptes amb la finalitat  de millorar la seguretat i la mobilitat en els eixos de la C-55, la C-58 i la mateixa C-16. En paral·lel, la Generalitat ha adoptat un conjunt de mesures a les autopistes de la seva titularitat per homogeneïtzar les tarifes dels peatges i promoure una gestió de la mobilitat més sostenible. En aquest sentit, s’està aplicant un sistema de descomptes acumulatiu a partir de criteris de recurrència, alta ocupació i vehicles amb baix nivell d’emissions, que s’acumularan als que entren en vigor el 4 de gener.
 
El nou sistema tarifari de la C-16, amb bonificacions addicionals a les existents, consta de dos eixos, en coherència amb els criteris establert en el Pla d’homogeneïtzació de peatges:
  • Un sistema de bonificacions en el tram Terrassa-Manresa, en benefici de la mobilitat a l’entorn de Manresa i la comarca del Bages per descongestionar la C-55 en aquest recorregut, i en especial a les hores punta, per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat viària de les carreteres C-55 i C-58.
  • L’homogeneïtzació de les tarifes i la implantació d’un sistema de peatge tancat virtual al tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa, que ha de permetre una reducció substancial del peatge tot adequant-lo al recorregut real dut a terme pels usuaris.
En concret, a partir del 4 de gener entren en vigor els següents descomptes:
  • Tram Terrassa-Manresa: Bonificacions per als vehicles lleugers que hi circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 h i les 10.30 h; i entre les 17 h i les 21 h. Aquestes bonificacions són:
-Barrera lateral: Gratuïtat per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 i els enllaços núm. 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.
 
-Barrera troncal: Descompte del 50% per als vehicles que entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de la circulació.
 
A més, es mantenen els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.
 
     • Tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa:
 
- Sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonaran el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l’enllaç 21 a l’enllaç 17, la reducció és del 60%. De l’enllaç 19 a l’enllaç 17, del 70%, i de l’enllaç 19 a l’enllaç 13, reducció del 30%. Aquest sistema s’aplicarà a tot tipus de vehicles i tots els dies de la setmana.
 
A més, es mantenen els actuals moviments o recorreguts gratuïts (els que tenen els seu origen i destinació entre els enllaços números 13, AP-7 – B-30 – Sant Cugat del Vallès; i 16, Rubí – Sant Quirze del Vallès), la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius i els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.
 
Requisits del sistema
Per poder accedir a aquests descomptes cal que els usuaris utilitzin com a modalitat de pagament el sistema dinàmic o telepeatge (Via-T), que a partir d’avui es pot aconseguir sense cap cost d’adquisició a través del web del concessionari (www.autema.com) o pels canals habituals.

 

Participació