Els sabadellencs prefereixen el torró de crema cremada

Els pastissers esperen vendre un milió de barres aquest Nadal | Els preus van dels 35 als 49 euros per quilo

Torró de rema cremada
Torró de rema cremada | Albert Segura
Albert Segura
24 de desembre del 2015
Actualitzat el 26 de desembre a les 21:15h
Els sabadellencs segueixen decantant-se pel torró de crema cremada com a element predilecte per menjar en les sobretaules d’aquestes festes de Nadal. Els de xocolata en les seves varietats comparteixen protagonisme, seguits de prop pels de Xixona.
 
Aquest any el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu augmentar un 1% les vendes de torrons artesans aquest Nadal, quan calcula que es vendran 610.000 barres a la demarcació i 1,02 milions d'unitats a tot Catalunya. El preu d'aquests productes també creixerà lleugerament oscil·lant entre els 35 i els 49 euros el quilo, i els torrons evolucionen cap a barres més petites, elaboracions més lleugeres i menys dolços, i nous sabors. 
 

Torró de xocolata amb un bastó de caramel. Foto: Albert Segura


 
“Com a novetats aquest any tenim el torró de Baileys amb xocolata amb llet per sobre, que se suma al de praliné amb neules que fem des de fa dos anys”, explica Eli Bósser, d’ArtBo. A més, l’establiment sabadellenc ha elaborat un torró de coco, amb un efecte nevat que dóna una imatge molt nadalenca.

També proliferen altres especialitats per aquestes festes, com el tronc de Nadal i els pastissos i troncs de cap d'any, així com el Panettone, d'origen italià. El Gremi de Pastissers destacat que els torrons de pastisseria són un producte elaborat amb ingredients de primera qualitat i sense conservants ni colorants, que a més incorporen els sabors del segle XXI.
 

Torró de coco. Foto: Albert Segura