L'ACA acaba els treballs de retirada dels arbres caiguts per la ventada a Sabadell

Els treballs s'han fet en les zones fluvials més afectades per acabar sobrevingudes de rieres i torrents

Un torrent on l'ACA hi ha treballat
Un torrent on l'ACA hi ha treballat | ACA
Redacció
23 de desembre del 2015
L'ACA ha acabat les actuacions de retirada de vegetació en els cursos fluvials de Sabadell afectats per les ventades de la passada tardor. Els treballs s’han desenvolupat en diversos trams, de 2 quilòmetres en conjunt, de les lleres dels torrents de la Serra, a Torre-romeu, Riera Seca i torrent de Colobrers Les actuacions, que han consistit en la retirada d’arbres caiguts o en risc de precipitar-se, així com també la vegetació acumulada, minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.

Els treballs, finançats de manera íntegra per l’ACA i executats per l’empresa pública Forestal Catalana SA, han consistit en la retirada d’arbres caiguts o en risc de precipitar-se, així com l’eliminació de vegetació que estava acumulada en alguns punts de la llera. Les mesures garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.
 
Actuacions en lleres previstes per al 2015
 
L’Agència Catalana de l’Aigua està destinant més d’un milió d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015 dins l’àmbit de les conques internes.
 
Una partida de 400.000 euros s’està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions conveniades amb els ajuntaments (on l’ACA aporta el 80% de l’actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d’emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014. Precisament a Sabadell s’han destinat 36.000 euros a les actuacions esmentades en aquest comunicat.