PLE MUNICIPAL

El ple dóna llum verd a millorar el Castell de Can Feu

L’Associació Cultural Can Feu demana que s’eviti la degradació del seu entorn | El grup municipal presenta una moció per impulsar la col·laboració entre Ajuntament i la propietat de la finca

per Redacció, 23 de desembre de 2015 a les 06:00 |
El castell de Can Feu | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal ha aprovat tirar endavant els mecanismes necessaris per impulsar la millora del Castell de Can Feu i el seu entorn, una petició que ha fet l’Associació Cultural Can Feu i que s’ha traduït en una moció que ha presentat el grup municipal de Convergència i Unió (CiU). L’objectiu és evitar la seva degradació i treballar en un nou conveni amb la propietat de la finca.
 

La veu de l’associació l’ha posat el seu president, Aleix González, que ha demanat al ple que treballi per millorar els jardins i el propi castell, així com fer un “homenatge al bosc”. En aquest sentit, González assegura que hi ha predisposició per part de la propietat de la finca: “Si no es tiren enrere, els propietaris han comunicat que volen fer una expropiació forçosa, i l’Ajuntament no té diners per fer-ho”, ha explicat el president de l’entitat. Per aquest motiu sol·liciten a l’Ajuntament que impulsi un nou conveni entre les dues parts.
 

La moció de CiU apunta la necessitat d’iniciar un procediment per revisar el conveni de 2007 i garantir així el manteniment de l’edifici, els jardins i l’entremurs. De la mateixa manera, proposa col·laborar amb la propietat per elaborar un projecte d’ús per als jardins i el castell, vetllar perquè no es deteriori el castell a partir de l’ús del particular i projectar el futur Parc del Bosc al voltant del castell i els jardins per a l’ús públic, així com instar la propietat a fer les accions urgents per conservar l’edifici.
 
La moció ha prosperat per majoria absoluta, amb el vot positiu de tots els grups municipals tret del PSC, que s’ha abstingut, després d’un debat en què s’ha retret als socialistes les accions fetes en els anteriors mandats en aquest àmbit.
 

Aleix González, president de l'Associació Cultural Can Feu. Foto: Albert Segura

 

Participació