Mas crida a votar per evitar que l'Estat «foti» Catalunya

El president en funcions assegura que li passaria per sobre com un "buldòzer"

Artur Mas en l'acte del Teatre Principal.
Artur Mas en l'acte del Teatre Principal. | Patricia Mateos
ACn
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 8:35h
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha cridat aquest dijous a participar en les eleccions del 20-D per evitar que l'Estat "foti" Catalunya i li passi per sobre com un "buldòzer". "Quan dones signe de debilitat, aquesta gent et passa per sobre com un buldòzer.

Per què hem d'anar a votar? Perquè si nosaltres no votem ells en foten", ha argumentat en un míting a Sabadell, on ha intentat mobilitzar l'electorat sobiranista també "perquè se'ls glaci d'una vegada per totes aquells somriures humiliants" que posen quan reclamen factures per enviar el FLA. Mas també ha insistit en mostrar optimisme pel que fa les negociacions amb la CUP: "Ara està costant parir la criatura, però també ens en sortirem".

Mas ha enumerat diferents motius per anar a votar el 20-D davant el risc d'una gran abstenció sobiranista. El president ha recordat el "somriure sorneguer i humiliant" del govern espanyol quan va reclamar factures per decidir si pagava o no el FLA i ha donat aquest argument per participar diumenge: "Perquè se'ls glaci d'una vegada per totes aquests somriures humiliants i que acabi sent un somriure ridícul". 

Davant d'un Estat que té tots els poders i els aplica, Mas ha avisat que "deixar-ho córrer és inclinar el cap". "I quan dones un signe de debilitat, aquesta gent et passa per sobre com un buldòzer. Si nosaltres no votem ells ens foten", ha afegit.

El president ha insistit que l'única sortida que té Catalunya és votar, i més en unes eleccions on sembla que tot quedarà molt dividit, no hi haurà majoria absoluta i hi haurà un estat espanyol "més dèbil dees del punt de vista polític". Al seu parer, el catalanisme ha d'aprofitar aquesta situació, perquè es pot donar que els poders públics "estiguin embolicats en els seus propis acords i pactes durant molts dies de l'any". 

També ha fet una referència a la CUP. Ha reconegut que els sobiranistes "s'han embolicat", però ha augurat que es trobarà una sortida. "Ara està costant parir la criatura, però també ens en sortirem", ha pronosticat.

La número 3 de la llista de Democràcia i Llibertat, Lourdes Ciuró, ha cridat a votar el 20-D per evitar que altres veus representin Catalunya, i ha posat d'exemple el candidat d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ex portaveu de CiU al Congrés. "A Madrid li hem vist poc el pèl", ha ironitzat, tot recordant que la premsa parlamentària li va donar el premi al diputat "absent", i ni tan sols hi era per recollir-lo.