La plataforma SLC demana la imputació de Pere Navarro en el cas Mercuri

El col·lectiu considera que hauria incorregut en un presumpte delicte de tràfic d’influències | S’emmarca en la peça associada als possibles tractes de favor al fundador de Canal Català | Sol·liciten també que declarin el propietari del Grup Godó, Javier de Godó, i l’exdirector de La Vanguardia, Josep Antich, en qualitat de testimonis

Jaume Collboni, a la seu del PSC.
Jaume Collboni, a la seu del PSC. | ACN
NacióSabadell
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:52h
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SLC) ha sol·licitat la imputació en el cas Mercuri de l’exprimer secretari del PSC i exalcalde de Terrassa, Pere Navarro, per un presumpte delicte de tràfic d’influències. El col·lectiu considera que podria haver obrat per beneficiar Nicola Pedrazzoli, fundador del Canal Català, a l’hora de pressionar els membres del PSC al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per atorgar-li una nova freqüència de televisió.
 
Després d’analitzar l’atestat aportat per la Unitat Policial dels Mossos d’Esquadra que consta en el sumari de la peça 29 del cas Mercuri, la plataforma, en l’exercici de l’acusació popular, ha decidir sol·licitar al Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell que instrueix el cas la imputació de Navarro. Consideren l’existència d’un possible delicte de tràfic d’influències en la seva presumpta participació en les gestions que va fer l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, davant els membres del CAC.
 
La Plataforma també sol·licita a la Jutgessa instructora del cas que citi a declarar en qualitat de testimonis a Carlos Luis Fuentes Gómez, presentador de CCTV, a Josep Antich Valero, ex director de la Vanguardia i a Javier Godó, propietari del Grup Godó, al considerar que les seves declaracions serien essencials per esclarir els fets. “Poden separar els que pretenien la concessió d’un nou canal de televisió autonòmica i els que pretenien l’ampliació i lloguer de la freqüència del RAC 105 TV, propietat del Grup Godó, que sembla es va fer enrere per la negativa de La Caixa a finançar un projecte que implicaria la pròpia competència al Grup Godó”, apunta la plataforma en un comunicat.
 
La peça 29 del cas Mercuri, en la que ja estan imputats Manuel Bustos, Nicola Pedrazzoli i Jaume Collboni, està investigant les gestions i les enormes pressions que Bustos i Pedrazzoli van exercir sobre els representants del PSC al CAC i sobre persones vinculades a aquesta organització política, amb l’objectiu que votessin a favor de la concessió d’un nou canal televisiu a Pedrazzoli.