Arrimadas ironitza sobre l'«experiència» del PP en mala gestió

Girauta promet que C's acabarà amb la lògica de l'"amic enemic" i reivindica el seu partit com un projecte "sensat"

Inés Arrimadas, en l'acte a Ca n'Oriac
Inés Arrimadas, en l'acte a Ca n'Oriac | Begoña Fuentes
Begoña Fuentes
12 de desembre del 2015
Actualitzat a les 21:31h
La líder de Ciutadans (C'S) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha respost aquest dissabte amb ironia a les veus del PP que acusen la seva formació de falta d'experiència política. "Efectivament, nosaltres no tenim experiència en construir aeroports sense avions, col·locar els amics a les administracions o provocar la fallida de les caixes d'estalvi polititzades", ha etzibat en un acte celebrat a Sabadell, tot retraient la tebior de les mesures anticorrupció dels populars.

Arrimadas també ha assegurat que el PSC està "nerviós" per la possible derrota electoral i d'aquí, ha dit, que hagin de recórrer a tuits falsos per desqualificar Albert Rivera, en referència a la polèmica desfermada per Carme Chacón. El cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha promès que C's acabarà amb la "política escombraria" dels partits tradicionals i la seva lògica de l'"amic enemic" gràcies a un projecte "sensat" i de propostes reformistes "serioses".

Des del centre cívic Ca n'Oriac de Sabadell amb prop d'un centenar de simpatitzants, Arrimadas i Girauta han assegurat que Ciutadans té fermes opcions de disputar la presidència del govern a Mariano Rajoy. Per això, s'han esforçat a desmentir les veus populars que els titllen d'"experiment" polític i han reivindicat la vàlua, seriositat i rigor del seu programa, i la capacitat de recuperar l'esperit conciliador de la Transició.

La cap de files del partit a Catalunya ha carregat contra el pla anticorrupció del PP. "De debò que Rajoy es pensa que som ximples quan ens diu que les mesures que ha impulsat acabaran amb la corrupció? Aquesta és l'Espanya seriosa que ens volen vendre?", s'ha preguntat posant també el dit a la nafra en la gestió de govern dels populars, que s'ha basat en experiències fallides com l'aeroportuària o la bancària, segons ha dit.

Contra Carme Chacón per la piulada "falsa" de Rivera

Arrimadas i Girauta, però, s'han acarnissat especialment amb Carme Chacón per haver mostrat aquest divendres en un míting a Santa Coloma de Gramenet una piulada falsa d'Albert Rivera, en què suposadament deia que "existeixen dades que confirmen que hi ha més assassinats feministes que masclistes". Aquesta, han coincidit tots dos líders 'taronges', és una política "escombraria" que cal desterrar. 

"Entenc els nervis de Chacón, perquè no saben on recol·locar tots els seus càrrecs que es quedaran sense lloc a partir del 20 de desembre", ha afegit amb sorna la presidenta del grup parlamentari. Per la seva part, Girauta ha avisat que el seu partit podria haver fet el mateix amb Chacón i els desnonaments, i que en coses així es demostra qui està a l'altura i qui no i recorre a "falsedats" sense la més mínima solidesa.

Repetir el 27-S

Encoratjant l'auditori, Arrimadas ha demanat repetir els resultats electorals del 27-S per tornar a "passar la mà per la cara" al "bipartidisme" i a Podemos. "Als socialistes els veiem pel retrovisor i a Iglesias i els seus ni els veiem", ha dit amb sorna referint-se a les enquestes que auguren la segona posició per a C's, que és l'únic que podrà fer d'"àrbitre" en la "nova" Espanya i que garanteix regeneració democràtica alhora que unitat, ha conclòs.

Girauta: PP i PSOE, en blanc

Foli blanc en mà, Girauta ha carregat contra PP i PSOE, per demostrar que ni els uns ni els altres poden omplir una sola pàgina de propostes electorals complertes o dotades de contingut. Dels primers s'ha queixat que han deixat pel camí totes les promeses electorals que van fer abans d'accedir a la Moncloa. "Rajoy va dir que no destinaria ni un euro a rescatar la banca. Va prometre baixada d'impostos. I mira...", ha etzibat el cap de llista. 

Dels segons, els socialistes, ha afirmat que tenen "zero propostes" més enllà de derogar les lleis impulsades per l'executiu de Mariano Rajoy, i que el seu programa electoral destaca per la seva inconcreció. 

Davant d'aquest esquema, Girauta ha promès que el seu partit acabarà amb la lògica de l'"amic enemic" que propugnen els "vells partits" i que apostarà pel consens un cop aterri a la vida parlamentària estatal. I és que estan cridats a a tenir-hi un paper "decisiu i decisori". El candidat ha agraït a Francesc de Carreras l'assistència a l'acte i ha recordat el seu paper cabdal en la gestació del projecte de C's.