Projecció del documental «Maestras de la República» al Pere Quart

per Redacció, 7 d'abril de 2015 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del documental Maestras de la República Foto: Maestras de la República


El Casal Pere Quart acull aquest vespre a les 19:30 hores la projecció del documental Maestras de la República que posa en valor la feina que van dur a terme aquestes professionals de l'àmbit educatiu per conquerir els drets de les dones. Es tracta d'una proposta organitzada per l'entitat Sabadell per la República i el Cineclub que s'emmarca en els actes per commemorar l'aniversari de la proclamació de la Segona República, el 14 d'abril. 


Aquest documental mostra tota aquesta tasca reivindicativa a través de la recreació de la vida d'una mestra de l'època, i amb imatges d'arxiu inèdites. Articulat en base a testimonis d'investigadors i familiars, s'apropa el moment històric que van viure aquestes docents i la seva participació en la transformació social del nostre país a través de l'educació. Es tracta d'un treball dirigit per Pilar Pérez Solano i que ha estat promogut per FETE-UGT. 

Més actes de celebració

A aquesta projecció s'hi suma la tradicional reivindicació del carrer de la República que es farà aquesta tarda i el sopar republicà que tondrà lloc el divendres 17 d'abril.  A més, dijous 9 d'abril es projectarà el film El balcón vacío al Cinema Imperial. 

 

Participació