El Taulí clama de nou per una sanitat justa

El comitè d’empresa, la PATT i la FAVS signen un manifest per reclamar un servei públic de qualitat

Presentació del maniest al Parc Taulí
Presentació del maniest al Parc Taulí | FAVS
Redacció
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:24h
El comitè d’empresa de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha tornat aquest matí a fer sentir la seva veu per reclamar una sanitat pública de qualitat. Ho ha fet conjuntament amb la Plataforma Assembleària de Treballadores i Treballadors (PATT) i la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), en un acte de protesta al centre hospitalari.
 
En un manifest conjunt, els col·lectius reclamen aturar les retallades, així com les externalitzacions i les privatitzacions, i acusen a la direcció de l’hospital de no fer suficient a l’hora de reivindicar la qualitat en el servei prestat. En aquest sentit, denuncien les hores d’espera que han de fer els pacients i el tracte dispensat, amb llits en passadissos que denigren la imatge d’un servei públic com aquest.
 
“Constatem que les causes del perquè les urgències estan sota mínims són la falta de recursos, i en general el tancament de plantes i llits, és per això que exigim que la Generalitat, amb la participació dels agents socials, realitzi els estudis necessaris per fer el diagnòstic rigorós sobre les necessitats de la població del Vallès Occidental-Est que serveixi per iniciar les propostes que corresponguin”, apunten en el manifest.
 
Entre les propostes, hi destaquen les peticions de dotar de recursos econòmics, materials i humans suficients el servei, obrir les plantes i llits tancats i aconseguir els 490 llits hospitalaris que la comarca necessita per igualar-se amb el nivell assistencial de la resta de Catalunya, i impulsar l’hospital Ernest Lluch, a Montcada i Reixac, per alliberar la pressió sobre el Taulí.