El Síndic commemora els deu anys a Sabadell

El Síndic de Greuges fa balanç dels 10 anys de mandat | En total s’han atès 9.788 persones i s’han fet 454 recomanacions a l’Ajuntament

Josep Escartín dirigint-se als assitents a l'acte
Josep Escartín dirigint-se als assitents a l'acte | Albert Segura
Redacció
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:57h
El Casal Pere Quart ja estat l'escenari escollit per commemorar el desè aniversari del Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, una figura que es va crear l'any 2005 i que des de llavors ha recaigut en la persona de Josep Escartín. L'acte s'ha celebrat aquest dijous al vespre amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.

Des de la seva creació, el Síndic ha atès 9.788 persones, s’han obert 1.664 actuacions i s’han ofert un total de 454 recomanacions a l’Ajuntament. Entre les queixes més recurrents hi ha les multes que interposa la Policia Municipal i el soroll que generen les terrasses de bars i restaurants, així com els problemes de convivència.
 

Carme Forcadell i Juli Fernàndez amb el Síndic, Josep Escartín. Foto: Albert Segura


 
L'acte, que ha aplegat regidors actuals però també de mandats anteriors, també ha comptat amb la presència del professor de Dret Internacional Públic i Relacions Institucionals de la UB i director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, així com l'exsíndica de Girona, Maria Teresa Seseras.
 
Escartín encarrila un final d'etapa, després que hagi assegurat que penjarà les botes aquest mandat, donant pas a una altra persona que assumeixi el càrrec, i amb l’objectiu de no perpetuar-se. “El mandat acaba al març, i deu anys són molts com a Síndic”, explica. En aquest sentit, al febrer presentarà la memòria i al març estarà ja en funcions, a l’espera que es nomeni el nou Síndic de la ciutat.