Josep Rull: «Si Madrid és sord, mut i cec, tindrem legitimitat per fer un exercici de sobirania»

El secretari general de CDC defensa el diàleg com a principal mecanisme de negociació| Lourdes Ciuró, candidata número 3 de Democràcia i Llibertat, apel·la al vot per defensar els drets dels catalans

Lourdes Ciuró amb Josep Rull al Casal Pere Quart
Lourdes Ciuró amb Josep Rull al Casal Pere Quart | Albert Segura
Albert Segura
10 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:16h
El secretari general de CDC, Josep Rull, insisteix que la intenció de Democràcia i Llibertat (DiL) és anar a Madrid amb la via del diàleg per davant. Rull ho ha dit en un acte a Sabadell, en què hi ha participat al costat de la candidata número 3 a les llistes, Lourdes Ciuró.
 
“Nosaltres anem a dialogar, però si Madrid és sord, mut i cec, tindrem legitimitat per fer un exercici de sobirania a Catalunya”, assegura Rull. És per això que assegura que l’objectiu és pactar la independència: “Nosaltres som els que hem obert els ponts de diàleg, sempre i en qualsevol moment”, afegeix.

La finalitat és conseguir estatus per a Catalunya: “Volem ser l’Àustria i la Dinamarca del sud d’Europa, Àustria té un 3% d’atur i Dinamarca un 6%, i si fem les coses ben fetes, ens hi podem assemblar i aquesta és la nostra aposta”, afegeix.
 
Rull ho diu en un acte de campanya a Sabadell en què ha acompanyat a la candidata número 3, Lourdes Ciuró, al Casal Pere Quart, un acte de proximitat que DiL vol que defineixi la campanya del 20-D. “Cal que la veu de Catalunya se senti fort a les urnes”, apunta Ciuró, un exercici de força que donaria legitimitat al resultat obtingut a les eleccions al Parlament del passat 27 de setembre.