El govern del Consell Comarcal tanca files i presenta un nou cartipàs

La marxa del grup Entesa de l'executiu ha impulsat una renovació en l'estructura política de l'ens | La remodelació de PSC, CiU i ERC suposa un canvi d’atribucions i un estalvi de 600.000 euros durant tot el mandat

La Torre
09 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:58h
Giménez (segon per l'esquerre) acompanyat dels vicepresidents i presidents d'àrea
Giménez (segon per l'esquerre) acompanyat dels vicepresidents i presidents d'àrea | CCVO

Giménez (segon per l'esquerre) acompanyat dels vicepresidents i presidents d'àrea Foto: CCVO


El Consell Comarcal ha presentat aquest dimecres el nou cartipàs de la institució, fruit de la reestructuració del govern després que el president Ignasi Giménez expulsés Entesa de l'executiu. Des d’avui, el govern comarcal està format per un tripartit que suma els 22 consellers comarcals dels tres partits amb més representació al ple: PSC, ERC i CiU. La nova estructura és "molt més àgil i suposa un estalvi pressupostari". Una de les característiques principals és la reducció a la meitat de les vicepresidències, passant de sis a tres. 

El president del Consell Comarcal assegura que "és un govern fort, un govern de majoria absoluta, amb capacitat d’aplicar totes les qüestions que al mes de juliol ens vàrem marcar com a prioritàries i que ja estem portant a terme. Un govern basat en tres eixos: l’atenció a les persones, la dinamització i promoció econòmica i el territori". "Després del Ple dels pressupostos del passat dijous, hem volgut reestructurar el govern per fer-lo encara més eficaç i per reduir encara més uns costos polítics que ja es van reduir en un 63% amb l’aprovació de la rebaixa de les assignacions als grups comarcals", ha manifestat i ha assegrat que "creiem que tot l’esforç d’aquesta institució ha d’anar focalitzat als vallesans i vallesanes, a poder donar uns serveis de qualitat i a ser un ens útil als ajuntaments de la comarca". 

El president del Consell i alcalde de Castellar del Vallès explica que "el nou govern és un govern paritari en la participació de les tres forces polítiques. És una estructura més lleugera i flexible i la remodelació no només suposa un canvi d’atribucions sinó que significa també un estalvi de 600.000 euros durant tot el mandat per la reducció del cost polític. El govern està absolutament compromès amb el canvi que es volia iniciar al Consell i per tal estem compromesos amb l’anhel de canvi i amb tota la feina d’endreçar que estem portant a terme".

Sorpresos amb Entesa

Per la seva banda, el vicepresident primer i alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbè, assegura que "treballarem per tenir el suport de tots els grups en les diferents actuacions que portem a terme, tal com ja es va veure en el ple de pressupostos" i agraeix la tasca feta per l’Entesa durant els mesos que ha estat al govern, tot i que es mostra sorprès "per la disparitat d’arguments utilitzats per aquest grup".

La vicepresidenta segona, Núria Colomé, assegura que "volem refermar que som un equip fort de tres partits, que volem canviar dinàmiques del Consell per atendre als municipis" i també fa referència a la "sorpresa" davant l’actitud de l’Entesa. El portaveu del PSC al Ple, Pere Soler, creu que "els recursos del Consell són els que són però s’està fent molta feina. El canvi que volem passa per l’estalvi i l’eficiència dels recursos i els partits no ens hem d’engreixar a través de les institucions". "Cal posar en valor els 600.000 euros d’estalvi que tindrem aquest mandat per la disminució de les aportacions als grups polítics i els canvis al cartipàs", afegeix.

Estructura del nou govern 

Les tres vicepresidències del Consell Comarcal les ostentaran en aquest ordre: Joan Ballbè (ERC), Nuria Colomé (CiU) i Amadeu Aguado (PSC). La incorporació com a president d’àrea és la del conseller Pol Altayó (ERC) que assegura "assumir la delegació amb moltes ganes i empenta i amb plena sintonia amb la resta de formes del govern". A banda d’Altayó, l’actual president del Consorci de Turisme, Victor Puig, assumeix la delegació de Petits Municipis. 
 

Infografia amb el nou cartipàs del Consell Comarcal


Es mantenen quatre comissions informatives i dues delegacions especials. 

1. Comissió informativa de Govern i Serveis Generals 
President: Amadeu Aguado (PSC)
Conseller delegat: Marc Gonzàlez (PSC) 
Serveis delegats: Serveis Generals; Recursos humans; Govern obert, 
transparència i modernització; Gestió d’equipaments cedits (Mercavallès, Pistes d’ensenyament i exàmens de conduir...)

2. Comissió informativa de Territori i Sostenibilitat 
President: Joan Ballvé (ERC)
Consellera delegada: Elizabeth Pasamonte (ERC) 
Serveis delegats: Urbanisme i infraestructures, Medi ambient, Gestió forestal, Projecte “Boscos del Vallès”, Llicències ambientals, Projectes i obres; Suport tècnic als ajuntaments. 

3. Comissió informativa de Promoció econòmica i Polítiques actives d’Ocupació 
President: Joan Carles Paredes (CIU), amb els serveis delgats d’Empresa; Comerç i turisme, Emprenedoria; Innovació i competitivitat; Ocupació i Economia social i col·laborativa. 
Conseller delgat de Petits Municipis: Victor Puig (CiU) 

4. Comissió informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de vida 
President: Pol Altayó (ERC), amb els serveis delegats de Serveis Socials, Joventut, Igualtat, Habitatge i Dependència.
Consellera delegada: Núria Colomé (CIU), amb els serveis delegats d’Educació, Salut, Gent Gran i Consum.