Sabadell recorda les víctimes del terrorisme

L’acte es celebra 25 anys després del sagnant atemptat contra la Policia a la ciutat | S’ha celebrat a la plaça Ernest Lluch del Parc Catalunya

Ofrena floral en memòria de les víctimes del terrorisme
Ofrena floral en memòria de les víctimes del terrorisme | Juanma Peláez
NacióSabadell
09 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:05h
La plaça Ernest Lluch del Parc Catalunya de Sabadell ha acollit aquest migdia el sentit homenatge a les víctimes del terrorisme, en una data assenyalada donat que aquest any es commemora el 25 aniversari de l’atemptat a Sabadell que va costar la vida a sis agents de la Policia espanyola. L’acte ha comptat amb la participació del ministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Diaz, el conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, entre altres.
 
L’acte ha servit d’homenatge als sis agents de la Policia que van perdre la vida en l'atemptat d'ETA el 8 de desembre del 1990, però també als qui van morir a Vic el 1991, a Madrid el 2004 i més recentment en els atacs de París. Els responsables d'Interior del govern espanyol i de la Generalitat, Jorge Fernández Díaz i Jordi Jané, han apel·lat a la unitat policial i social davant el terror.
 
"Igual que units vam derrotar ETA, també units en la comunitat internacional derrotarem el terrorisme jihadista", ha afirmat Fernández Díaz. El ministre els ha qualificat “d'herois de la democràcia espanyola" i ha recordat als 429 guàrdies civils i policies, entre d'altres cossos de seguretat, que també han contribuït a que avui dia es gaudeixi de llibertat, ha afegit.
 

L'alcalde Juli Fernàndez en l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme. Foto: Juanma Peláez



Lluita contínua
 
“Espanya està a l'avantguarda en la lluita antiterrorista", ha assegurat, i ha remarcat que també es derrotarà el jihadisme, cosa que es farà amb unitat i compartint totes les eines de l'Estat Democràtic i de Dret. D’altra banda, també ha detallat que des de la seva detecció s'han detingut més de 170 persones, de les quals un centenar aquest 2015.
 
En matèria antiterrorista internacional també s'ha pronunciat el conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Jordi Jané, que ha reclamat "col·laboració entre els cossos de seguretat i compartir informació per donar una resposta eficaç i preventiva davant l'amenaça" i ha recordat que el millor homenatge a les víctimes és treballar junts.
 
En clau local, l’alcalde, Juli Fernàndez, ha recordat el moment de l’atemptat a la ciutat: “Tenia 13 anys i estava al menjador de casa quan va passar”, ha explicat. En aquest sentit, ha assegurat que el fet va commocionar la ciutat, que en l’hora dels atacs es preparava per assistir a l’enfrontament a la Nova Creu Alta entre el Centre d’Esports Sabadell i el Màlaga.
 

El cap de la Policia a Sabadell, Juan Manuel Quintela, amb participants en l'acte. Foto: Juanma Peláez


 
Crítiques a Artur Mas
                               
El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organització Terrorista (ACVOT) i organitzadora de l'acte, José Vargas, ha criticat que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas "prefereixi dipositar flors a París i no a les víctimes de Catalunya ja aquestes de Sabadell".