Cerdanyola plantejarà un nou conveni a Bellaterra per evitar la independència

El 94% dels veïns del barri que van participar en una consulta celebrada al setembre van optar per separar-se de Cerdanyola | L’Entitat Municipal Descentralitzada va tallar la carretera en senyal de protesta

Veïns de Bellaterra tallant la carretera
Veïns de Bellaterra tallant la carretera | Xavi Segura
NacióSabadell
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 10 de desembre a les 16:37h
El govern municipal de Cerdanyola del Vallès proposarà a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra un nou conveni per evitar que la voluntat d'independitzar-se tiri endavant. El 94% dels veïns que van participar en la consulta celebrada al setembre es van decantar per esdevenir un nou municipi, fet pel qual consideren que la relació amb Cerdanyola ha tocat fons.

Davant la demanda de Bellaterra a Cerdanyola d’una proposta concreta de nou conveni i sotmetre aquest a una consulta vinculant entre els veïns de l’EMD, el govern municipal considera que posar sobre la taula condicions prèvies per seure a parlar és un intent de bloquejar el debat. Tot i així, el govern local assegura en un comunicat que manté la voluntat de negociar un conveni que superi els problemes enquistats des de fa anys.

"Des de l’inici de mandat existeix una clara voluntat del govern municipal d’acordar un nou conveni i així s’ha transmès als representants de l’EMD en moltes ocasions", assenyala l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. En aquest sentit afegeix que també és la voluntat de la majoria de grups del ple.

L'Ajuntament destaca que l'objectiu d'aquest debat ha estat en tot moment "facilitar les condicions per a la participació dels grups de l’EMD en el procés", però en el darrer moment sempre han sorgit noves condicions que volen justificar la no participació de l’EMD. Per aquest motiu, des del govern municipal es vol emplaçar als grups de Bellaterra a replantejar la seva posició de bloqueig i col·laborar en un procés de negociació en el qual per part del govern i la majoria de grups del consistori hi ha una àmplia voluntat per arribar a un acord.

Els veïns han manifestat a seva oposició a seguir negociant i tirar endavant la proposta de constitució en municipi, motiu pel qual han arribat a tallar la carretera que uneix Sant Cugat amb Sabadell passant per Bellaterra en senyal de protesta.