Una jove vallesana aconsegueix que Inditex retiri uns maniquins massa prims

L'empresa explica que formaven part d'una partida minoritària i antiga "que no responen als cànons establerts pel grup i que seran retirats immediatament"

Maniquins denunciats per Anna Riera
Maniquins denunciats per Anna Riera | Anna Riera
J.M.O.
06 de desembre del 2015

Anna Riera, amb només 17 anys, ha aconseguit el que semblava impossible, que una multinacional li fes cas i acceptés eliminar uns maniquins massa prims que havia vist en un aparador. La jove de Terrassa, estudiant de Psicologia, va començar una campanya a Change.org on demanava que se signés i se li digués a Inditex que el que feia amb els maniquins era "una falta de consideració molt gran cap a les persones i la seva salut mental". Va començar el 28 de novembre i en cinc dies havia superat les 100.000 rúbriques, fins a arribar a més de 118.000.

Anna Riera va veure l'aparador d'una botiga Lefties (grup Inditex) quan anava a Treballar, i va escriure que "va sentir vergonya de l'espècie humana". La jove explicava que les cames eren més primes que el seu propi braç. "Això em va fer reflexionar sobre els arquetips de bellesa als que arriba la nostra estimada però podrida societat".

Anna Riera recordava l'augment dels casos d'anorèxia, bulímia, vigorèxia i altres trastorns caracteritzats per una preocupació excessiva per l'aspecte físic. En aquest sentit, afirmava que ha conegut més de 12 casos. I una de les causes dels ideals impossibles "són els maniquins".

Inditex va respondre ràpid i a la mateixa pàgina amb un comunicat extens. L'empresa explica que "els maniquins que s'utilitzen a les botigues responen a la imatge de salut amb la qual el grup està compromès. Respecte a la imatge -la que aporta Anna Riera-, forma part d'una partida minoritària de maniquís antics, que s'han fet servir a Lefties, que no responen als cànons establerts pel grup i que seran retirats immediatament."