Ensenyant els nens a vestir-se sols

Una empresa sabadellenca crea un joc destinat a nens de més de 2 anys per ensenyar-los a posar-se en marxa cada matí | Consta d’un ninot i una motxilla

La motxilla permet als nens aprendre a vestir-se sols
La motxilla permet als nens aprendre a vestir-se sols | Berta Tiana
Redacció
06 de desembre del 2015
L’educació dels nens i nenes va més enllà de l’escola, aquesta és una màxima que tots els pares, donat que l’assumpció de rols en la vida quotidiana té una gran importància per al desenvolupament del petit. En aquesta línia, la firma sabadellenca Kidnelis ha creat Sac, un joc que està format per una motxilla i un ninot, i que ajuda els nens i nenes de més de 2 anys a aprendre a vestir-se sols.
 
Sac és un ninot de tela, un joc educatiu que ensenya als nens, i hi ha una segona versió en forma de motxilla infantil tova per portar a tot arreu. El ninot consta de dos botons que representen els ulls, una cremallera que fa de boca, dos cintes adhesives i dos cordons per lligar les sabates. A més, i va acompanyat d'un conte de tapes dures, molt resistent a l’ímpetu dels més menuts.
 
"Potencia la motricitat fina dels nens a partir de 2 anys, que és quan estan preparats per aprendre a lligar-se els botons de la bata, fer servir la cremallera o obrir i tancar les tires adhesives”, explica Neus Salomó, creadora de Sac. L’objectiu és que més endavant intentin lligar els cordons o fer llaços, unes activitats més complexes.
 
L’objectiu és que els nens guanyin autonomia personal i aprenguin a valer-se per si mateixos. Sac, que també es pot utilitzar com a peluix, està disponible en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.