Com s'ha de preparar l'arbre de Nadal?

Un arbre de Nadal davant d'una xemaneia.
Un arbre de Nadal davant d'una xemaneia.
Redacció
05 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:01h
 
Amb l’obertura de la Fira de Santa Llúcia i l'inici del mes de desembre es dóna el tret de sortida oficial al Nadal, i per tant a començar a decorar la casa per Nadal. Un dels elements més tradicionals, al marge del pessebre, és l’arbre de Nadal, i decorar-lo és un gran repte. Aquests són alguns dels consells per aconseguir un arbre amb tots els atributs:
 
- Arbre natural: si s’opta per un de natural cal mirar que les fulles siguin verdes perquè aguanti totes les festes, regar-lo un parell de cops per setmana i allunyar-lo dels radiadors. 

- Arbre artificial: si optem per un d’artificial, hem de comprovar que les “branques” son resistents, així com la frondositat i la forma, per evitar que sembli un filferro.
 
- Els llums: s’han de posar abans que cap altre element, si s’opta per posar-n’hi. Es recomana començar per la part de dalt i donar voltes al voltant de l’arbre fins arribar a la part inferior. Amb tot, s’han d’anar posant per la part interior de les branques per, un cop posades, extreure-les per fora de les fulles. Les bombetes blanques transmeten elegància, però les de colors donen un to festiu.
 
- Guarniments: es recomana optar per una gamma de colors i comprar les boles i altres elements penjants perquè lliguin entre si. La mida dels elements ha de ser equitativa segons l’amplitud de l’arbre, deixant els més grans per la part de baix i anar descendint a mesura que anem passant a la part superior, deixant una estrella per coronar la part més alta.

- Cintes decoratives: també hi ha qui opta per les tires de colors, que es recomana que vagin en consonància amb la resta dels guarniments, així com pinyes, llaços i algunes petites joguines.

- La ubicació: s'ha d'escollir un bon emplaçament a casa perquè l'arbre llueixi. El rebedor, la sala d'estar o el menjador són els llocs més adients, tant perquè les visites el vegin com perquè en gaudim nosaltres el màxim temps possible.