La campanya arrenca a Sabadell entre llums de Nadal i xocolata calenta

Els principals partits presenten els cartells amb actes amb la militància | El PSC deixa la ciutat per fer costat a Carme Chacón en l'acte central a Badia

Lourdes Ciuró es fa una "selfie"
Lourdes Ciuró es fa una "selfie" | Albert Segura
Nació Sabadell
04 de desembre del 2015
Actualitzat a la 1:47h
La campanya de les eleccions espanyoles del 20 de desemebre ha arrencat entre la boira i els llums de Nadal que decoren carrers i balcons. La peculiaritat de la cursa cap a la Moncloa és que és el primer cop que coincideix amb l'època de Nadal, fet que dóna un aire més festiu a la penjada de cartells però a l'hora pot desincentivar el vot en coincidir amb la campanya de compres.

Tots els principals partits han optat per presentar-se en públic a la ciutat amb actes, menys el PSC, que s'ha desplaçat a Badia del Vallès per fer costat a Carme Chacón, i Unió Democràtica, qie no ha fet acte. El PP ha fet un cafè tertúlia amb els militants, mentre que Democràcia i Llibertat i ERC han repartit xocolata calenta, coca i xurros.

Lourdes Ciuró (DiL): «Som la gent del President»

Democràcia i Llibertat (DiL) ha estat la primera candidatura en fer el tret de sortida de cara a els eleccions espanyoles del proper 20 de desembre. La número 3 de la llista, sabadellenca Lourdes Ciuró, ha decidit fer un acte a la seva ciutat abans de desplaçar-se a Barcelona.

“Les enquestes ens diuen que hi ha un 44% d’indecisos, i aquesta campanya es preveu intensa perquè hem d’arribar a tothom i aconseguir que aquests indecisos defineixin el seu vot per a DiL”, ha expressat Ciuró. En aquest sentit, apel·la al votant centrista i europeista “de tota la vida” perquè els doni suport: “Som la gent del President, que va fer possible el 9-N, que va convertir el 27-S en un plebiscit, i si hem arribat fins aquí val la pena aquesta empenta final, perquè tot està per fer, tot és possible, i ho farem possible”, ha afegit.

Cuca Santos (PP): «Rajoy ha posat sentit comú sense haver de treure l’artilleria»

La candidata número 8 del Partit Popular per Barcelona a les eleccions espanyoles, Cuca Santos, assegura que els populars són la força que pot aportar amb més garanties sentit comú i frenar el procés català. Santos ha presentat el cartell de campanya a Sabadell, en un acte a la seu amb militants.
 
“Mariano Rajoy ha aconseguit posar sentit comú sense haver de treure l’artilleria, amb prudència i amb les lleis a la mà”, ha explicat Santos. En aquest sentit, assegura que la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la declaració independentista aprovada pel Parlament de Catalunya és “millor notícia que les dades de l’atur”, donat que “anul·la aquella paranoia que van treure del Parlament de Catalunya amb què volien saltar-se l’estat de dret, les lleis, la democràcia i el sentit comú”.

Joan García (C's): «Seria molt important tenir un president català a La Moncloa»

Ciutadans ha optat per presentar el cartell a Sabadell a la plaça de la Concòrdia, tot un símbol, diuen, perquè la concòrdia entre Espanya i una part dels catalans és el que busquen, i perquè la plaça es troba situada entre les places d’Espanya i la de Catalunya. “Li volem donar tot el seu valor”, ha explicat el regidor i diputat sabadellenc, Joan García.
 
“Esperem la campanya amb molta il·lusió, que és el nostre lema, i hi ha enquestes que indiquen que podem guanyar a Sabadell i al Vallès Occidental”, ha explicat García. De fet, segons el regidor sabadellenc, si CDC i ERC haguessin anat per separat a les eleccions al Parlament, C’s hauria tingut opcions de governar.

Juli Fernàndez (ERC): «Defensem la República Catalana i els 49.000 votants a Sabadell el 27-S»

ERC planteja aquestes eleccions al Congrés dels Diputats com les últimes en què presentaran candidatura, amb l‘objectiu de defensar el procés independentista també des de Madrid. La secció local del partit ha fet l’acte d’inici de campanya a la plaça del Gas de Sabadell, amb una xocolatada, xurros i música.
 
L’alcalde, Juli Fernàndez, ha expressat que ERC vol defensar “la República Catalana i els 49.000 votants a Sabadell el 27-S”, mentre que el diputat Marc Sanglas ha demanat a la gent que el 20-D voti, en considerar que el govern espanyol ha convocat les eleccions en aquesta data per “desincentivar la participació de la ciutadania”.

Joan Berlanga (ECP): «Vivim un moment de crisi excepcional»

En Comú Podem planteja una campanya centrada en apropar el missatge als barris, de la mà a Sabadell de la formació Unitat pel Canvi. El regidor d’aquest partit, Joan Berlanga, assegura que es potenciarà molt el tu a tu.
 
“Vivim un moment de crisi excepcional en què l’esquerra ha de ser capaç de fer un rescat social, abordar el referèndum i iniciar un procés constituent per fer una nova base política, econòmica i social”, apunta Berlanga.

Carme Chacón reclama canvi: «Ni blaus ni taronges, cal fer fora la dreta»

La candidata del PSC per Barcelona per a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, ha demanat aquesta mitjanit el vot per evitar que el PP torni a guanyar o pugui pactar amb C's: "No volem governs ni blaus ni taronges, cal fer fora la dreta".

Ho ha dit a l'acte de començament de campanya electoral al complex esportiu de Badia del Vallès, davant de mig miler de persones i amb el suport del primer secretari del PSC, Miquel Iceta; l'alcaldessa del municipi, Eva Menor, i la número 9 de la llista del PSC per Barcelona, Carme Carmona.