Meritxell Borràs acusa el govern central d'ofegar «premeditadament» Catalunya

La consellera de Governació ha visitat aquest migdia l’Ajuntament de Sabadell | L’alcalde Juli Fernàndez li trasllada les inquietuds que generen problemes com el dèficit de finançament local

Meritxell Borràs amb Juli Fernàndez
Meritxell Borràs amb Juli Fernàndez | Juanma Peláez
Nacio Sabadell
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:10h
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, carrega durament contra l’asfíxia a la qual assegura que el govern espanyol té sotmesa a Catalunya. Borràs ha visitat aquest migdia l’Ajuntament de Sabadell, on ha estat rebuda en un acte institucional en què ha signat el llibre de la ciutat.
 
“Hi ha un ofegament premeditat del govern central, no es tracta de fer una baralla política, sinó de fer un servei per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya”, ha expressat Borràs en l’acte, que s’ha celebrat al saló de plens de l’Ajuntament de Sabadell. Responia així al neguit que l'alcalde, Juli Fernàndez, li ha traslladat, en relació a problemes que afecten les finances municipals i de retruc el servei que rep la ciutadania.
 
“No tenim capacitat de gestió dels recursos, veiem la situació financera complexa, i això fa que haguem de plantejar a la Generalitat els dubtes que tenim en relació a allò que depèn d’ells", ha assenyalat Fernàndez. En aquest sentit, ha afegit que ho fa "sense oblidar que la situació financera no és voluntat de la Generalitat, sinó donada per la situació de finançament del nostre país i de la utilització política que en pot fer el govern de l’Estat”.