CASTELLAR DEL VALLÈS

Castellar reduirà el rebut de l'aigua a persones amb problemes econòmics

per Redacció, 3 de desembre de 2015 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Castellar del Vallès durà a terme mesures per reduir la pressió impositiva a veïns amb problemes econòmics. Els impostos i taxes municipals per a l’any que ve inclouen una novetat significativa pel que fa als ajuts adreçats a persones amb escassa capacitat econòmica, donat que els contribuents que compleixin amb els requisits fixats d’ingressos anuals podran acollir-se a una reducció del rebut de l’aigua que l’Ajuntament posarà en marxa al llarg del 2016.

Les persones beneficiàries gaudiran de bonificacions del 90% en el primer i segon de tram de consum, a les quotes fixa i de conservació de comptadors i escomeses, i a la taxa de clavegueram. A més, també es podran beneficiar d’una bonificació del 25% en el tercer i quart tram de consum.


Amb l’entrada en funcionament d’aquesta reducció, l’Ajuntament aplicarà descomptes adreçats a persones amb escassa capacitat econòmica en tres dels principals seus rebuts fiscals: l’Impost de Béns Immobles (amb una subvenció de 150 euros per rebut), la taxa de residus (amb reduccions del 25 al 100%, en funció dels ingressos de la unitat familiar i número de residents a la llar) i, a partir del 2016, la taxa de subministrament d’aigua.

Per accedir a tots tres ajuts, cal presentar una única sol·licitud a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, ubicat a El Mirador, abans del 31 de gener. Els sol·licitants hauran de ser els propietaris o llogaters de l’habitatge d’empadronament i titulars del rebut d’escombraries. En el cas del rebut de l’aigua, el mateix sol·licitant haurà de ser el titular del contracte domèstic de subministrament.

 

Participació