Les ex Macedònia salten a l’edat adulta rebatejades com a Gel

El seu primer senzill es titula Mystic Love i és en anglès | Els nous treballs del grup els produeixen els sabadellencs Ten Productions

per Albert Segura, Sabadell | 6 d'abril de 2015 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les components de Gel, Aida Llop, Claudia Raventós, Èlia Macià i Berta Gilbert. Foto: Música Global


El grup Macedònia sempre s’ha composat per nenes que un cop han arribat a certa edat han passat el relleu a un altre grup que lidera el pop infantil del país. Fins l’any 2012 la sabadellenca Berta Gibert, Èlia Macià, Clàudia Raventós i la castellarenca Aida Llop van formar part d’aquell grup, però van decidir que tot i sortir del projecte no volien deixar enrere la música que les havia unit. I tenien molt clar que volien seguir així, unides. Ara tenen entre 19 i 22 anys.

 
“Veníem de cantar des dels 11 anys amb Macedònia, de fet nosaltres ens vam conèixer amb les hores de concerts i assajos, i volíem seguir cantant plegades”, explica Clàudia Raventós. Amb aquest objectiu van picar la porta dels germans Toni i Xasqui Ten, de Ten Productions, i els van presentar un tema que havien fet elles mateixes. “No composem, som intèrprets, però els va agradar i vam fer un primer tema en català”, explica Raventós. A les ràdios, però, no els va agradar tant, i els el van retornar perquè deien que els sonava massa a Macedònia.

 
Va ser llavors quan van decidir fer un canvi d’estil, i després de més de dos anys treballant-hi van aconseguir enregistrar el primer senzill, “Mystic Love”. S’ho prenen, això si, com un hobby, perquè cada una ha tirat pel seu cantó, l’Aida estudiant a l’Institut del Teatre, la Berta Magisteri, l’Èlia Publicitat i Relacions Públiques i la Clàudia fent de model.
 
“De fet Macedònia sempre ens ho havíem pres com si fos una extraescolar, hi ha nens que juguen a futbol o a bàsquet, que entre setmana entrenen i al cap de setmana juguen, i nosaltres igual, entre setmana assajàvem i al cap de setmana actuàvem”, explica la Clàudia.
 
Una “Girl Band”
 
La Berta Gibert posa de manifest el fet que no són una “Boy Band”, és a dir, un grup de música format per nois. Aquest fet, que és una evidència, marca una diferència en allò que esperen d’elles: “La manera com et veuen es diferent, a vegades sembla que per ser noia et demanin que siguis una Hannah Montana, que canviï i siguis una Miley Cyrus, i no som així”, assegura.
 
L’elecció de nom va ser pràcticament una casualitat. Després de rebuscar entre noms i noms i que als productors no els encaixés cap ni un, el nom va sortir de la manera més absurda. “Estàvem fent un refresc i pensant en una cosa que poguéssim trobar tant a l’hivern com a l’estiu vam veure que el gel era l’element comú... i no té res a veure amb la paraula en anglès ‘girl’!”, diu fent broma.
 
“Mystic Love” és el seu primer tema, amb la idea d’anar-ne traient un cada dos mesos acompanyat del seu corresponent videoclip.

 

Participació