ERC guanyaria per la mínima les eleccions espanyoles, segons el CEO

Els republicans aconseguirien 9-11 diputats i tindrien a tocar Democràcia i Llibertat amb 9-10 | El PSC i C's empatarien amb 8-9 | En Comú Podem i el PP es disputen la darrera plaça | UDC també seria extraparlamentària al Congrés

Gràfic: previsió d'escons segons el CEO a les eleccions del 20-D a Catalunya
Gràfic: previsió d'escons segons el CEO a les eleccions del 20-D a Catalunya | Laura Aragó
Redacció
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 14:27h
ERC guanyaria per la mínima les eleccions espanyoles a Catalunya si es compleixen els pronòstics de l'enquesta del CEO. El sondeig atorga als republicans 9-11 diputats, pels tres actuals. La situació frega l'empat tècnic ja que el sondeig atorga 9-10 escons a Democràcia i Llibertat, la coalició de CDC, Demòcrates i Reagrupament, pels 16 actuals. Per la seva banda, hi hauria empat a 8-9 diputats entre Ciutadans (que hores d'ara no té representació) i el PSC (ara en té 14). Per altra banda, En Comú Podem n'aconseguiria 5-6 –pels 3 actuals d'ICV- mentre que el PP cauria dels 11 als 5. UDC, tal com li va passar el 27-S, també seria extraparlamentària al Congrés espanyol.

Per percentatges, la primera força seria ERC amb un 17,9%, tot just quatre dècimes més que Democràcia i Llibertat (17,5%). La tercera posició seria amb C's, que irrompria amb un 16,6% dels sufragis, quatre dècimes més que el PSC (16,2%). En Comú Podem, per la seva banda, té una estimació de vot del 14,0& mentre que el PP es quedaria amb un 12,8%.

La situació molt igualada entre quatre i, fins i tot cinc partits, l'han assenyalat en els darrers dies altres enquestes com la de La Vanguardia –amb quàdruple empat a nou diputats entre ERC, C's, PSC i Democràcia i Llibertat- i la d'El Periódico, amb victòria per la mínima d'ERC en escons i de Comú en Podem en vots-.
 

Estimació de vot a les eleccions espanyoles del 20-D a Catalunya. Font: CEO

 

Tota la informació de l'enquesta del CEO