Desarticulat un grup dedicat a cometre robatoris amb força al Vallès

Mossos els van detenir a l’AP-7, a pocs quilòmetres de la frontera francesa, quan es disposaven a abandonar el país

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 9:24h

Joies incautades pels Mossos en l'operatiu Foto: Mossos


Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants- Montjuïc han culminat una investigació iniciada el mes de setembre passat que ha permès desarticular un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a interior de domicili i detenir tres dels seus membres que actuaven a Barcelona i en municipis del Vallès Occidental i Oriental. La detenció va tenir lloc a l’AP-7 a pocs quilòmetres de la frontera francesa quan els investigats es disposaven a abandonar el país.
 
La detenció va tenir lloc el passat 18 de novembre quan després de diverses vigilàncies a l’entorn d’aquest grup, els investigadors van tenir coneixement que podrien estar fugint cap a França, motiu pel qual van muntar un dispositiu especial per enxampar-los. Pocs quilòmetres abans de creuar la frontera diverses dotacions policials de la regió policial de Girona van localitzar el vehicle a l’AP-7 i el van interceptar. A l’interior hi viatjaven tres homes, tots tres de nacionalitat albanesa i de 23 anys, que immediatament van quedar detinguts. Se’ls relaciona amb 3 robatoris amb força i una temptativa de robatori amb força a interior de domicili. Se’ls acusa també de pertinença a grup criminal.
 
Les vigilàncies i seguiments que la Unitat d’Investigació de Sants- Montjuïc va realitzar al voltant d’aquest grup han permès demostrar com els investigats escollien  els seus objectius després de controlar l’entorn per tal de buscar zones despoblades amb l’objectiu de no ser descoberts. Fruit de la investigació també s’ha pogut confirmar que els autors utilitzaven habitacions llogades en pisos per tal de no deixar rastre en els registres informàtics d’hotels i pensions. Sovint cometien els fets i marxaven del país per tal d’evitar ser investigats i detinguts.
 
Així mateix, s’ha pogut determinar que funcionaven com a grup criminal ja que cadascun dels seus membres tenia unes tasques assignades concretes. Un dels detinguts és el cap de l’organització i qui distribuïa les tasques a la resta del grup.
   
Un dia abans de la detenció, en el marc de la investigació policial, els agents els van aturar per identificar-los i en l’escorcoll els van trobar joies amagades en l’espai on es col·loca la ràdio del vehicle que els detinguts havien habilitat per amagar les joies. Els agents els les van intervenir perquè no van poder acreditar la seva procedència però no van acabar detinguts perquè després de fer diverses comprovacions, els investigadors no van poder relacionar-los amb cap fet delictiu.
 
A la tarda, els agents van tenir coneixement d’un robatori a Sant Celoni on s’havien endut diverses joies. Després de contactar amb els propietaris de la casa i de mostrar-los les joies, aquests van assegurar que eren de la seva propietat, motiu pel qual les van poder recuperar.
 
Aleshores, els agents van estrènyer el cercle sobre aquest grup i quan van tenir coneixement que podien marxar del país els van interceptar i detenir. Tot i que la investigació continua oberta, se’ls relaciona amb un robatori a Barcelona, un a Vilassar i un a Sant Celoni. També haurien participat en un temptativa de robatori a Barcelona. Els investigadors no descarten que estiguin implicats amb més fets.
 
Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la llibertat dels detinguts.