Salut aprova el projecte Visc+ per cedir dades sanitàries amb la intervenció d'empreses privades

La decisió ha estat publicada aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat

per Redacció , 1 d'abril de 2015 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dimecres l'acord que permetrà al Departament de Salut cedir dades sanitàries de caràcter estadístic a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), tot i que també podran ser gestionades per part d'empreses o entitats privades. 

L'anomenat projecte Visc+ ja preveia inicialment aquesta col·laboració público-privada, però la polèmica suscitada per la possible vulneració de la confidencialitat de les dades sanitàries va fer que Salut es retractés a principis d'any, tot i que finalment ha acabat aprovant la iniciativa.


Entre els fitxers que es facilitaran hi ha el registre de voluntats anticipades, patologies específiques, programes de detecció precoç del càncer, llistes d'espera, malalties minoritàries, causes de mort, reproducció assistida i avortaments, entre altres.

 

Participació