El jihadisme torna a esquitxar el Vallès

La Guàrdia Civil ha capturat una dona a Granollers i dos homes a Barcelona dins d'una operació dirigida pel Jutjat Central número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional | La dona és nascuda a la ciutat vallesana | Se suma a la detenció el mes d'abril a Sabadell del "barber de Can Llong"

Dos cotxes de la Guàrdia Civil davant l'immoble on viurien dos homes
Dos cotxes de la Guàrdia Civil davant l'immoble on viurien dos homes | ACN
Redacció
28 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:47h

Dos cotxes de la Guàrdia Civil davant l'immoble on viurien dos homes Foto: ACN


Després de la detenció el passat mes d'abril del conegut com a "barber de Can Llong", el veí d'aquest barri de Sabadell acusat d'estar vinculat amb el juhadisme, la Guàrdia Civil ha detingut aquest matí a Granollers i a Barcelona tres membres d'una xarxa de captació i reclutament de terroristes per integrar-se i viatjar a l'autodenominat Estat islàmic, segons ha anunciat el Ministeri de l'Interior. Es tracta de dos homes, de 32 i 42 anys, detinguts a Barcelona, ​​i d'una dona, de 24 anys, detinguda a Granollers, que estan implicats "en una xarxa captació i enviament de persones per a la seva incorporació a l'organització terrorista DAESH", acrònim àrab del grup.

Els dos homes, naturals de Tànger (Marroc), compartien habitatge a Barcelona, ​​des d'on es dedicaven a "difondre l'ideari extremista del DAESH i a captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte". El contacte el feien a través de pàgines web i xarxes socials. A primera hora d'aquest dissabte al matí una trentena d'agents estaven escorcollant el pis on vivien, al carrer de Marina, de Barcelona.

L'operació s'ha dut a terme en col·laboració amb diferents unitats de la Comandància de la Guàrdia Civil a Catalunya, ​​i sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Després de les detencions, el Ministeri de l'Interior ha anunciat que la recerca segueix oberta per aclarir tota l'estructura de la xarxa.

La xarxa intervinguda a l'abril volia atemptar a Sabadell


El grup de presumptes terroristes detinguts el mes d'abril en diverses localitats de Catalunya tenien previst atemptar contra la comissaria central dels Mossos d'Esquadra, situada a Sabadell. El Complex Egara, la central dels Mossos d'Esquadra i situada a la capital vallesana, era un dels punts clau que els jihadistes tenien marcats en el seu ordre de prioritats.

En l'operació s'hi va confiscar material de casa del "barber de Can Llong", situada al número 20 del carrer Plini el Vell. Del seu domicili els agents s'haurien endut material com mapes, fotografies i altres elements que estaria utilitzant per a dur a terme els atacs.

Entre els objectius que tenien agendats també hi figurarien el centre comercial Les Arenes i la comissaria dels Mossos de la plaça d'Espanya de Barcelona, la plaça de Catalunya de la capital comtal o el Parlament.