El PSC vol reduir la pressió fiscal sobre els ciutadans

La formació ha presentat una sèrie d’al·legacions a les ordenances fiscals de Sabadell

Redacció
27 de novembre del 2015
El grup municipal del PSC de Sabadell ha registrat el document amb les al·legacions que proposa sobre la proposta de ordenances, taxes i preus públics formulada pel govern. Hi recull dos textos de caràcter general i un seguit de propostes per a cada impost, taxa i preu públic.
 
La formació proposa reduir els impostos municipals en la mateixa proporció que les variacions de l’IPC durant l’últim any, es a dir, en un –0’9%. La variació interanual de l’IPC, entre els mesos de setembre 2014 i setembre 2015, ha estat negativa en un–0’9%: “És per això que des del PSC proposem que es redueixin els impostos en la mateixa proporció, per tal de ser coherents amb un índex general i oficial que serveix com a referent a nivell local i nacional”, apunta el portaveu municipal, Josep Ayuso.
 
El partit també proposa la congelació de tots els impostos municipals per no incrementar la pressió fiscal. De la mateixa manera, opten per incrementar les bonificacions ja existents en l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, la plusvàlua i diferents taxes i preus públics municipals, com la taxa de residus o els preus per la participació en programes esportius
 
La força també proposa diverses exempcions als impostos municipals, preus públics i taxes.