El ple opta per defensar el nou ús de la caserna de la Guàrdia Civil i modificar la plantilla municipal

Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Maties Serracant
Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Maties Serracant | Albert Segura
Redacció
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:51h

Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Maties Serracant. Foto: Albert Segura

 

El ple municipal del mes de novembre ha estat, un cop més, massa llarg. Amb gairebé sis hores de durada, s’incompleix novament el compromís de tots els grups municipals de reduir les sessions plenàries, i davant d’aquesta situació l’alcalde, Juli Fernàndez, va deixar clar en acabar que s’estudiarà la fórmula per evitar que s’allarguin innecessàriament.
 
Cansament dels assistents a banda, el ple va servir per tirar endavant una sèrie de punts i de posar-ne en dubte uns altres, amb irrupció d’una cinquantena de persones en plena sessió per a reivindicar la construcció d’una residència per a gent gran al sector sud i alguna enganxada entre regidors i assistents a la zona de públic.
 
La despesa de l’Ajuntament
 
El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, assegura que la diferència de l’estructura tècnica de l’Ajuntament ha passat a tenir un estalvi de 392.000 euros. Amb tot, proposa un canvi de l’estructura de manera consensuada, amb sindicats i grups polítics, per trobar un acord que perduri en el temps.
 
Pel seu cantó, Josep Ayuso (PSC) considera que els canvis que ha fet el govern suposaran un increment del cost de personal, i Carles Rossinyol (CiU) considera que el govern “està perpetuant una cosa que es va criticar en el seu moment com ho era cobrir a dit les places d’eventuals”. En aquest sentit, Ayuso afegeix que això es fa així perquè “es necessita una estructura tècnica de confiança amb processos de lliure designació, és a dir, a dit”.
 
Pel seu cantó, Maties Serracant (Crida per Sabadell) defensa que el govern tirarà endavant una auditoria interna, mentre que Joan Berlanga (Unitat pel Canvi) apunta que si abans hi havia 21 càrrecs de confiança ara només n’hi ha 3. “La dada és clarificadora”, assegura. El punt ha prosperat amb els vots a favor del govern i els vots en contra de tota l’oposició.
 
Modificació puntual del pla sobre el Despatx Coromines
 
El ple ha aprovat per unanimitat la modificació del pla general municipal d’ordenació de Sabadell en l’àmbit del Despatx Coromines. Això arriba després que la comissió d’urbanisme hagi acceptat que els càlculs que s’han dut a terme s’han hagut de reajustar després que es passessin un alt nombre de metres quadrats d’un edifici a un altre i fins i tot es plantegés l’edificació a l’interior del pati intern.
 

El grup de Ciutadans i el retrat d'Artur Mas de fons. Foto: Albert Segura

 
Bus gratis per als alumnes de l’Agnès Armengol i La Serra
 
El ple també ha tirat endavant l’establiment del servei de transport gratuït per als alumnes de l’escola Agnès Armengol i l’institut La Serra. Per aconseguir-ho es subvencionarà una targeta T-12 als alumnes de l’escola i una targeta de transport gratuïta per a un acompanyant, mentre que als alumnes de l’institut menors de 14 anys se’ls subvenciona una T-12 amb una targeta per a un acompanyant, i als majors de 14 se’ls dóna una targeta municipal de transport. El títol és vàlid per al recorregut entre Poblenou, Torre-romeu i can Roqueta en dies lectius i en les línies 4, 44 i 23, amb mesures de control per evitar la picaresca, i es preveu un reforç de les línies davant el previsible augment de l’ús del bus.
 
Es calcula que per aquest curs el cost serà de 26.000 euros amb un afegit variable de fins a 54.000 euros sobre els acompanyants, mentre que per al curs 2017-2018 sigui de 161.000 euros amb el mateix variable. Per al curs 2016-2017 es preveu un punt intermig.
 
Palestina i el boicot a Israel
 
El ple ha tombat la moció d’Unitat pel canvi, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell per donar suport a una campanya de boicot als productes i inversions procedents d’Israel en solidaritat amb el poble de Palestina. La proposta va trobar l’abstenció d’ERC, mentre que des de grups com el PP i Ciutadans es va titllar la proposta de xenòfoba, antidemocràtica i hipòcrita.
 
La proposta va trobar l’oposició del PSC, tot i que inicialment havia confirmat que hi votaria a favor. Això ha provocat una enganxada entre el membre de la Crida Eudald Griera i el regidor del PSC Cristian Sánchez, que ha estat increpat quan sortia del Ple. En un tuit, Griera ha publicat una impressió de pantalla en què el PSC havia confirmat el seu vot favorable al text.
 
 
 

Fonts del PSC han informat a Nació Sabadell que inicialment s’havia optat per donar-hi suport, però que el text no coincidia amb la proposta plantejada inicialment, motiu pel qual han optat per canviar el sentit del seu vot
 
La caserna de la Guàrdia Civil, pels joves
 
CiU ha plantejat la reconversió de la caserna de la Guàrdia Civil en habitatge per a joves, una proposta que ha trobat la mà estesa de tots els grups excepte el PSC, que s’hi ha abstingut. Rossinyol ha destacat que la ubicació és “ideal per a parelles i estudiants”, mentre que Maties Serracant ha destacat que “l’ombra allargada de Manuel Bustos es veu en projectes com la Gran Via Digital, el Vapor Turull o el Parc de Salut”, aquest darrer implicat amb l’espai de la caserna. Des de Ciutadans demanen que es resolgui la titularitat de la caserna tan aviat com sigui possible.