El ple rebutja fer un acte oficial per celebrar la Constitució espanyola

Ciutadans volia equiparar-ho a altres festes com la Diada | La moció només desperta simpaties entre PSC i PP

El grup municipal de Ciutadans
El grup municipal de Ciutadans | Albert Segura
Redacció
27 de novembre del 2015

El grup municipal de Ciutadans. Foto: Albert Segura

 
Ciutadans no ha tingut èxit en la seva proposta perquè Sabadell celebri amb un acte oficial el dia de la Constitució espanyola. La formació taronja proposava equiparar-lo a altres festes com la Diada, però el seu plantejament només ha trobat la simpatia dels grups municipals del PSC i el PP.
 
El partit proposava “commemorar una data simbòlica per al nostre país, la nostra comunitat i la nostra ciutat”. Per aquest motiu, el seu plantejament partia del punt de crear un grup de treball obert a les forces polítiques, nítidament participatiu per definir com commemorar la festivitat.
 
Mentre el regidor del PP, Esteban Gesa, recolza que es celebri “de manera lliure”, des del PSC Cristian Sánchez aposta treballar per “tenir un millor text”. Aquestes dues forces són les úniques que han donat suport al text.
 
Des de l’oposició frontal a la proposta de Ciutadans, Miquel Soler (Guanyem Sabadell) assegura no compartir el contingut del text proposat, mentre que Toni Font (Unió) defensa tenir raons de fons per creure que no s’ha de celebrar res al voltant de la Constitució. Glòria Rubio (Crida per Sabadell) considera que es tracta d’un text “subscrit pels propis franquistes del moment”, i apunta que és ingenu pensar “que el franquisme i les seves pràctiques van canviar de la nit al dia”.
 
Des d’ERC, Montse Chacon apunta que ERC “no té cap interès en commemorar la Constitució”, mentre que Joan Berlanga (Unitat pel Canvi) assegura sentir-se sorprès per la proposta de Ciutadans: “Ens trobem davant d’una proposta sobre un tema del qual no coneixem cap col·lectiu ni plataforma que tingui interès en aquest tema”, ha apuntat.
 
La moció ha caigut davant la falta de suport del gruix del Ple.