Sant Quirze i Terrassa fan pinya per suprimir el peatge de Les Fonts

Ambdós municipis sumen esforços per continuar millorant la prestació de serveis al nucli urbà que comparteixen

La Torre
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:12h
Oliveras i Ballart s'han reunit per parlar dels serveis i infraestructures de Les Fonts
Oliveras i Ballart s'han reunit per parlar dels serveis i infraestructures de Les Fonts | Foto: A.T.

Oliveras i Ballart s'han reunit per parlar dels serveis i infraestructures de Les Fonts Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, al Centre Cívic Torre Julià de Les Fonts (Sant Quirze del Vallès) per tractar diversos temes relacionats amb l’estat de les infraestructures de la comarca i els serveis del barri de Les Fonts, nucli urbà que tots dos municipis comparteixen.

Els dos alcaldes han valorat el desenvolupament del Conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts signat a finals de 2014, que donava continuïtat al signat el 2008. Un dels objectius d’aquest conveni és el de fomentar i potenciar els canals de participació dels ciutadans i ciutadanes que resideixen a Les Fonts, amb la col·laboració directa del veïnat.

De la trobada ha sorgit també un acord per treballar plegats amb l’objectiu d’aconseguir la supressió del peatge de Les Fonts, que totes dues administracions consideren una barrera que perjudica greument la mobilitat de la zona, suposa un fre per al desenvolupament econòmic del territori i un gran perjudici econòmic per al teixit productiu de la comarca. Sant Quirze del Vallès se suma d’aquesta manera a l’acord assolit pels ajuntaments de Terrassa i Rubí, ara fa tot just un mes, amb el mateix objectiu de treballar per a la millora de les infraestructures del territori i, especialment, per aconseguir la gratuïtat d’aquest peatge. Un compromís compartit també amb d’altres municipis de la comarca.

Transport públic, neteja i equipaments

Ballart i Oliveras van decidir iniciar el tràmits per tal de modificar alguns aspectes del conveni, com ara la simplificació dels òrgans de coordinació i la incorporació de ciutadans i ciutadanes a títol individual, així com la dels grups municipals de l’oposició a cada ajuntament, en la Comissió plenària intermunicipal, on ja hi eren representades les entitats de la zona.

El Conveni preveu actuacions per a la millora de la gestió i el manteniment dels equipaments culturals, esportius, socials i educatius d’ús comú entre la ciutadania d’ambdós municipis, la millora de la gestió dels serveis de transport públic, el manteniment de la via pública, neteja i recollida d’escombraries, asfalts, voreres, senyalització i mobiliari urbà, així com qualsevol punt en l’àmbit que es consideri d’interès per a la millora de la qualitat de vida del veïnat del barri i per a l’optimització de la gestió dels recursos que s’hi presten.

En aquest sentit, els dos alcaldes van marcar com a prioritaris temes com la creació d’una nova zonificació escolar per resoldre els problemes de places escolars de l’escola Pilarín Bayés, la utilització de la T-Blanca per part dels veïns i les veïnes de Les Fonts de Sant Quirze, la coordinació de les prestacions de serveis socials i d’altres millores en el transport públic per tal de facilitar l’accés dels veïns i les veïnes de Sant Quirze a l’Hospital de Terrassa, entre d’altres.