L’antiga estació de Sabadell Rambla d’FGC acull unes pràctiques de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra

Des del 2022, més de 700 professionals de la companyia i 300 agents de cossos policials i serveis d'emergències han fet servir aquest espai

La unitat canina dels Mossos s'ha entrenat a l'Espai Rambla de Sabadell
La unitat canina dels Mossos s'ha entrenat a l'Espai Rambla de Sabadell | ACN/Àlex Recolons
Nació
14 de març del 2024
Actualitzat a les 18:11h
L'antiga estació de Sabadell Rambla dels FGC, reconvertida en un centre d'entrenament per a personal ferroviari i dels cossos de seguretat, ha estat l'escenari aquest dijous d'una jornada de pràctiques de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra, en què també han participat agents de la Guàrdia Civil. 

Així una vintena de gossos han fet un simulacre de recerca de drogues, explosius, armes i bitllets falsos per tota l'estació i vagons de tren.

Òscar Leonardo, cap de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra, ha declarat que "costa molt trobar instal·lacions tan bones com aquesta on poder simular situacions reals sense interferències".
 

Unitat canina dels Mossos d'Esquadra de Sabadell Foto: ACN/Àlex Recolons


Per la seva banda, el cap d'Estacions d'FGC, Carles Cots, també ha destacat que s'ha convertit en un "espai de referència" per fer pràctiques, tant pel propi personal de la companyia com pels cossos de seguretat i emergències: més de 700 professionals han fet exercicis en aquesta estació, i des del 2022 més de 300 agents de cossos policials i personal de serveis d'emergència.

"Li hem donat una segona vida a un espai que hauria quedat en desús i que ara ha esdevingut de referència perquè és un entorn real i segur on treballar sense interferències", ha afegit Cots.
 

Pràctiques de la unitat canina dels Mossos a l'Espai Rambla Foto: ACN/Àlex Recolons