«Tornarem!»: mig miler de persones protesten contra el desallotjament de L'Obrera

Els responsables del centre demanen la dimissió de l'equip de govern

Manifestació contra el desallotjament i enderroc de L'Obrera
Manifestació contra el desallotjament i enderroc de L'Obrera | Juanma Peláez
Nació
14 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 17:03h

Més de 500 persones han protestat aquest dimecres a la tarda contra l'enderroc del Centre Social L'Obrera, amb data oberta per al desallotjament des del mes de gener. La demolició de l'edifici va començar de matinada, sense capacitat de reacció per als responsables - que ja havien aturat un intent de desallotjament al mes de novembre -, que van convocar una manifestació de protesta a la tarda.

La manifestació es va iniciar a les 19h prop de L'Obrera, i va avançar fins a l'Ajuntament, amb proclames com "L'Obrera es queda al barri", contra l'alcaldessa, Marta Farrés, i la propietat de l'edifici, Nedax Constructora. Ja davant de l'Ajuntament, els manifestants han deixat restes de la runa i han deixat escrit un missatge clar: "Tornarem!".

En un comunicat emès pels responsables del centre, expliquen que al capdavant de la propietat de l'edifici hi ha Pere Casajoana, anterior vicepresident de Promusa i exregidor d'Urbanisme i Obres de l'Ajuntament de Sant Cugat. "Casajoana ha enderrocat l'edifici amb la clara voluntat d'especular amb el terreny i realitzar un projecte urbanístic innecessari amb l'únic objectiu d'incrementar els beneficis privats immobiliaris", denuncien. Una actuació que, com asseguren, s'ha donat amb la "connivència" del PSC, que "un cop més dona l'esquena als projectes autogestionats de la ciutat".

El Centre Social l'Obrera exigeix, en el comunicat la cessió i creació d'espais sota control popular, que l'assignació d'aquests es faci amb transparència i equitat, rendiment de comptes per part de l'Ajuntament de Sabadell per la seva "inacció política", una aturada de la "cooperació" amb especuladors immobiliaris, a més de demanar la dimissió de tot l'equip de govern de Sabadell.