Apugen les penes dels condemnats pel crim de les bessones

El Fiscal considera que els fets es van cometre amb "brutalitat i salvatgisme desproporcionats"

Dolores i Pilar Vázquez i Isaac Gil, durant el judici
Dolores i Pilar Vázquez i Isaac Gil, durant el judici | ACN/Marta Vidal
Nació
06 de març del 2024
Actualitzat a les 11:22h
El TSJC ha estimat els recursos presentats per les acusacions del cas del crim de les bessones i ha incrementat les penes de presó per als tres acusats: a la parella de la víctima li imposa 23 anys de presó, i a la seva germana i la seva parella - autor material dels fets -, 20.

Així, el Ministeri Fiscal s'adhereix al recurs de la víctima, i reconeix la "gravetat especial" dels fets, que es van cometre amb "brutalitat i salvatgisme desproporcionats" i amb un "menyspreu absolut" cap a la víctima. Per altra banda, està d'acord en el fet que no es pot aplicar cap atenuant pel fet que un dels possibles mòbils de l'assassinat fos acabar amb els maltractaments de la víctima envers la seva parella, un fet que va quedar desestimat pel jurat popular.

El dictamen del TSJC analitza altres recursos a la sentència. Una de les germanes va recórrer per trencament de les garanties processals, vulneració del principi d'innocència i l'agreujant de parentesc, tots tres desestimats.

El crim de les bessones es va cometre el juliol de 2021 al barri de Can Llong, de Sabadell, i el 2023 es va celebrar el judici, que condemnava els tres acusats a entre 17 i 20 anys i mig de presó.