Una setmana per pensar en com generar menys residus

La comarca es sensibilitza en la divulgació de la reutilització i l’aprofitament | La campanya rep el nom de “Fes més amb menys” i la lidera el Consorci de Residus

Les carmanyoles utilitzades en la campanya
Les carmanyoles utilitzades en la campanya | Albert Segura
Nació Sabadell
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:49h

Les carmanyoles utilitzades en la campanya. Foto: Albert Segura

  
Tot i que la generació de residus ha baixat considerablement en els darrers anys a la nostra comarca, ara encarem una època, la de les festes de Nadal, on se’n genera una gran part del volum proporcional de tot l’any. Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha posat en marxa la campanya Fes més amb menys, que vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació d’elements de rebuig.
 
La campanya s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i s’allargarà fins diumenge 29 de novembre, i en aquesta ocasió se centra en la desmaterialització com a concepte per “fer més amb menys”. L’objectiu: demostrar que l’ús de menys materials es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos. 

Així, es vol incidir en diferents aspectes habituals del dia a dia de la ciutadania i també en el reciclatge de materials habituals, però ja amb la mirada posada en la campanya de Nadal que tenim a tocar, s’incideix en els regals immaterials com a propostes de regal sostenible per aquestes properes festes. Per aquest motiu, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha preparat diverses accions de sensibilització ciutadana al voltant d’aquest concepte. 

Regals immaterials

Els regals immaterials permeten reduir els residus, i per aquets motiu durant tota la Setmana, el Consorci de Residus posarà a la disposició de la ciutadania i dels ajuntaments, en format de “val”, diferents propostes de regals immaterials cada dia. Es poden descarregar i imprimir, per exemple, vals per una activitat, un petit viatge, un esmorzar al llit, un curs, unes entrades per un espectacle o un sopar per a regalar, sense tractar-se d’un regal que generi residus.
 
Paral·lelament, s’ha obert un concurs per totes aquelles persones que vulguin aportar les seves propostes, a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #regalsimmaterials o #residusvalles. Les idees recollides al concurs seran valorades a les mateixes xarxes, i aquella que aconsegueixi més likes serà la guanyadora d’un premi “immaterial”, un sopar a un Restaurant Recooperem de la seva elecció.

Tallers per a tothom

La setmana comptarà amb tallers per a tothom, centrat en la reutilització d’andròmines i estris vells, la reutilització de samarretes en drapet, la reutilització creativa de roba, l’elaboració de sabó a partir d’oli usat de cuina o un curs de cuina, entre d’altres.