Detinguts 14 joves a Sabadell per robatoris amb violència

La majoria dels nois són menors d'edat i se'ls atribueix com a mínim 11 assalts | Actuaven de manera coordinada al centre, al Parc Catalunya i l'Eix Macià

Un agent dels Mossos d'Esquadra, vist des de dins d'un cotxe del cos
Un agent dels Mossos d'Esquadra, vist des de dins d'un cotxe del cos | Albert Segura
Nació Sabadell
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:12h

Un agent dels Mossos d'Esquadra, vist des de dins d'un cotxe del cos. Foto: Albert Segura


Els Mossos d'Esquadra han detingut 14 joves, 12 dels quals són menors d’edat, com a presumptes autors de robatoris amb violència i intimidació. Els detinguts són tots veïns de Sabadell i de nacionalitats diverses: espanyola, dominicana, colombiana, magrebina, gambiana i equatoriana. A més, una altra persona ha estat denunciada pels mateixos fets.
 
Entre els mesos de juny i setembre es van produir diversos robatoris amb violència i intimidació a Sabadell. Concretament, es van produir a la zona del parc de Catalunya, l’Eix Macià i el centre de la localitat. També es va detectar un increment d’aquests delictes durant la Festa Major. En conseqüència, els Mossos van iniciar una investigació per tal d’identificar i localitzar els autors d’aquests il·lícits.
 
El modus operandi dels joves consistia en actuar en parella o grups de tres persones, tot i que en algunes ocasions puntuals també ho feien sota l’empara de grups més nombrosos de fins a deu menors. Per cometre els robatoris intimidaven físicament les víctimes i, de vegades, els mostraven armes blanques. No obstant això, algun cop també havien arribat a exercir violència per tal d’aconseguir els seus objectius.
 
Alguns menors i coordinats

Pel que fa a les víctimes es tracta principalment de menors d'edat que en el moment dels fets es trobaven sols o acompanyats per un altre menor en llocs pocs freqüentats o amb poca afluència de gent. Els nois robaven telèfons mòbils de qualsevol gamma i diners en efectiu.
 
Després de ser detinguts i posats a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona els menors van quedar en llibertat. Els majors d’edat també van passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia el qual va decretar la llibertat amb càrrecs per tots.
 
Aquestes detencions s’han fet les últimes quatre setmanes i des que es van produir les primeres detencions s’ha pogut constatar que el número de robatoris en les zones dels fets ha disminuït ostensiblement, segons informen els Mossos d'Esquadra. Així mateix, s’han pogut esclarir fins al moment 11 dels robatoris denunciats.
 
D’altra banda, s’ha recuperat un dels telèfons sostrets i segueixen les gestions per localitzar els altres mòbils robats. La investigació continua oberta i no es descarta la participació d’algun dels detinguts en altres fets.