La PAHC es mobilitza per reclamar a les energètiques que apliquin la ILP

Han fet accions de protesta a les seus d'Endesa, Cassa i Gas Natural | Han lliurat un document en què demanen que no es deixin persones en risc d'exclusió sense servei

Acció de protesta de la PAHC a la seu d'Endesa a Sabadell
Acció de protesta de la PAHC a la seu d'Endesa a Sabadell | Albert Segura
Albert Segura
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:35h

Acció de protesta de la PAHC a la seu d'Endesa a Sabadell. Foto: Albert Segura


Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell han protagonitzat una acció de protesta que ha recorregut els carrers de la ciutat. El col·lectiu s'ha concentrat davant les seus d'Endesa, Cassa i Gas Natural, on han traslladat als responsables de les oficines un document per reclamar que s'apliqui la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre pobresa energètica que el Parlament va aprovar el passat mes d'agost.

"Aquesta ILP està en vigor i s'ha d'aplicar, és d'emergència social, i els demanem que l'apliquin, cosa que no fan, i moltes famílies tenen talls en el subministrament", ha explicat Vicente portaveu de la PAHC. El col·lectiu assegura que tot i la llei, moltes famílies estan davant d'un hivern on molt probablement no podran escalfar les seves llars perquè els tallaran el gas o la llum, cosa que consideren inacceptable.

En aquesta línia, han lliurat als responsables de les oficines on han protestat un document, on en el cas d'Endesa se'ls ha segellat conforme l'havien rebut i els han comunicat que ja participen en el procés establert a Sabadell per no deixar sense subministrament elèctric els usuaris en situació de risc.
 

El portaveu de la PAHC, ensenyant el document segellat per Endesa. Foto: Albert Segura