La Nit de la Ciència omple La Faràndula en suport als nens i joves amb malalties mentals

La iniciativa ja ha recaptat més de 27.500 euros | El Quartet Mèlt i l’Orquestra Simfònica en van ser les estrelles

Actuació en la Nit de la Ciència 2015
Actuació en la Nit de la Ciència 2015 | Juanma Peláez
Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:15h

Actuació musical a la Nit de la Ciència. Foto: Juanma Peláez


La ciutat de Sabadell va respondre molt positivament a la cita solidària que se celebrava aquest dimecres al teatre de La Faràndula, escenari de la Nit de la Ciència. La trobada pretenia recaptar diners per finançar el projecte Prevenim els problemes de Salut Mental dels nostres intants i joves de la Corporació Sanitaria Parc Taulí. Per ara, ja s'han aconseguit 27.500 euros, procedents de la venda d'entrades i de les donacions.

L'edició de la Nit de la Ciència va comptar amb l’actuació del Quartet Mèlt, conegut per la seva aparició al programa Oh Happy Day de TV3, així com el quartet de vent de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Tot plegat conduït pel periodista de TV3 Pere Renom. La vetllada també va servir per fer entregues. Concretament, es van lliurar les Beques Taulí i els Ajuts UAB-Banco Santander.

Detecció precoç

El pla multidisciplinar Prevenim els problemes de Salut Mental dels nostres intants i joves té per objectiu dissenyar un programa de detecció precoç d'aquesta tipologia de patologies en joves i adolescents mitjançant la intervenció multifacètica i comunitària. Segons van explicar els responsables del centre en la presentació de la iniciativa, la idea és que aquest programa s'apliqui a tots els menors de 18 anys amb trastorns mentals que formen part de l'àrea d'influència del centre sanitari. "Dels 90.000 joves i infants que integren aquest col·lectiu més del 20% pateixen patologies d'aquesta mena", van apuntar. 

Els sabadellencs que hi vulguin aportar el seu granet de sorra encara poden fer-ho amb una donació a través de la pàgina web de la iniciativa.