​L'exemple dels professionals del Taulí: més d'un centenar s'adhereixen a un programa per deixar de fumar

Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial sense Tabac

Una cigarreta
Una cigarreta | Josep Lluís Escudero Pla
Redacció
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:28h
Aquest dimecres, 31 de maig, se celebra el Dia Mundial sense Tabac, una jornada que hauria de servir per conscienciar la població. I quin millor exemple que els professionals de l’Hospital Parc Taulí donin exemple i 102 s’han adherit a un programa que ajuda deixar de fumar.

El personal del centre sanitari tenen una funció en prevenir i tractar aquest hàbit i per aconseguir-ho, des de l’any 2006, forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHSF), amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els programes de deshabituació tabàquica (PDT). Una participació que ajuda a implementar protocols i circuits per deixar el tabac adreçats a pacients i treballadors.

Al Taulí més d’un centenar han pres part d’aquest iniciativa i durant el 2022 set professionals han fet formació en intervenció breu de tabaquisme. La membre del Servei de Prevenció/Salut Laboral, Rosa Serrano, ha posat l’accent en què els beneficis són clars: “els que fa deu anys que són exfumadors tenen la meitat de risc de morir d’un càncer de pulmó, i el risc de morir per infart de miocardi torna al nivell basal al cap de 15”.

El consum de tabac és la primera causa de mortalitat prematura al món i és un dels principals factors de risc en malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques i de nombroses patologies, entre aquestes el càncer.