La continuïtat dels comuns a l'alcaldia de Montcada passa per una força nascuda fa quatre anys

Vivim Montcada i Reixac es presumeix com la clau

La façana del consistori montcadenc
La façana del consistori montcadenc | Ajuntament de Montcada i Reixac
Redacció
30 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:54h

La ressaca electoral ja ha passat i ara arriba l'hora dels pactes, dels acords de cara a configurar els ajuntaments per arribar (o no) amb els deures fets als plens d'investidura del 17 de juny. En aquest punt es troba Montcada i Reixac, on la continuïtat de l'alcaldessa, Laura Campos (comuns), passa per Vivim Montcada i Reixac (VMiR), una formació nascuda fa una mica més de quatre anys.

El partit municipalista s'erigeix com la clau de governabilitat al municipi amb els dos regidors que ha obtingut perquè Campos sumi el tercer mandat consecutiu. En Comú Podem ha perdut dos representants, passant de set a cinc, i ERC, el seu soci, s'ha quedat sense un -de cinc a quatre-. L'altre possibilitat és el PSC, que s'ha imposat a les urnes i ha guanyat set cadires al ple. Així doncs, deixant fora de l'aritmètica Vox -amb un representant-, caldrà buscar suports entre PP -amb 2 regidors- i Vivim.

Tot està obert. "Estem contents, però pensàvem que trauríem un resultat millor", ha confessat l'alcaldable socialista, Bartolo Egea. Una impressió que comparteix Campos: "Volíem revalidar amb més majoria per continuar tirant endavant tots els projectes que tenim en marxa i els de futur, tot i que vist els resultats a l'àrea metropolitana, on el PSC ha arrasat en molts municipis, aquí hem aguantat força bé".

"Parlarem amb tothom, tenim la serenitat per fer-ho, volem que Montcada evolucioni perquè veiem que en els darrers mandats ens hem quedat enrere respecte altres municipis en serveis i la manera de gestionar", ha indicat Ruiz. Damunt la taula hi ha l'opció de sumar 11 regidors amb comuns i republicans, "l'opció continuista", diu, o unir-se al PSC, amb qui sumarien 9 i que els caldria o bé trobar la simpatia del PP o governar en minoria.

D'entrada, Campos s'hi posa bé a entendre's amb la nova força, i assegura que si les parts volen, de ben segur que seran capaços de trobar una entesa per configurar un equip. Es preveu que les agrupacions locals de tots els partits es reuneixi per analitzar els escenaris que han obert els resultats electorals, amb la mirada posada 15 dies enllà per desencallar la governabilitat de la ciutat.