Les imitacions dels candidats a l'alcaldia de Sabadell de l'humorista Oriol Cruz

El sabadellenc comparteix un vídeo parodiant els alcaldables del PSC, ERC, Junts, comuns i PP

Imatge d'arxiu d'Oriol Cruz
Imatge d'arxiu d'Oriol Cruz | Cedida
NacióSabadell
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:36h


Durant aquesta campanya electoral hi ha hagut música, cares conegudes de suport a una o altra candidatura i, en el darrer dia, ha entrat en escena l'humorista sabadellenc Oriol Cruz. I ho ha fet per imitar, allò que tan bé sap fer, alguns dels candidats a l'alcaldia de Sabadell: Marta Farrés (PSC), Gabriel Fernàndez (ERC), Lluís Matas (Junts per Sabadell), Joan Mena (Sabadell En Comú Podem) i Cuca Santos (PP).


Cruz, conegut per les seves imitacions en programes com, entre d'altres, Crackòvia de TV3 o Versió RAC1, no només clava la veu, a més hi afegeix el component d'ironia, amb molt coneixement de l'actualitat de la ciutat. En el cas de la socialista reclama el vot: "Us ho prometo tot i allò que no us prometo és el que farem com el SurfCity i el Quart Cinturó" i recorda "per Nadal som el gran parc temàtic de Catalunya"

Al republicà també li pica el crostó per prometre la biblioteca municipal a Gràcia, malgrat que quan formava part del govern municipal (2015-2019) "no la vam fer, però ara la prometem i no passa res. Voteu a l'alcalde de la gent", ha rematat Cruz, fent servir l'eslògan de Fernàndez. Quant a Matas, "el centre de Sabadell, que és tot Sabadell per a nosaltres".

De Mena aprofita el seu lema de campanya per fer jocs de paraules i exalta el seu posat "més alegre, d'una altra mena". I per acabar, es posa en la pell de l'alcaldable popular i posa èmfasi "en els independentistes terroristes que l'obliguen a parlar en català" i demana que la votin per treure "la kale borroka que ens està torturant".

Imitacions de Barcelona i Badalona
Aquest vídeo que ha compartit és una iniciativa engegada a les xarxes socials i que ha batejat amb el nom d'Els altres. Aquestes interpretacions de Sabadell no són les primeres també n'ha fet dels alcaldables a Barcelona i Badalona: Xavier Trias (Trias per Barcelona), Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC) i Daniel Sirera (PP) i Xavier Garcia-Albiol, a Badalona.